Sağlamlıq
Dəniz məhsullarında hansı konservantlar istifadə edilir?
Məlumdur ki, dəniz məhsullarının istifadə müddəti çox qısadır, lakin onların əksəriyyətində heç bir süni konservant olmamalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə Gazeta.ru-ya müsahibəsində "Putin"in balıq emalı şirkətinin texnoloqu Yuliya Budovskaya bildirib.
Kürü saxlamaq üçün yalnız duz kifayətdir, həmçinin məhsul dondurulmuş formada saxlanılmalı və daşınmalıdır. Ancaq bəzi istehsalçılar əlavə konservantlardan istifadə edirlər. Ekspertin fikrincə, onlardan yalnız sorbin turşusu və natrium benzoat məqbuldur, eyni zamanda dövlət və beynəlxalq standartlarla təsdiqlənir. Həmçinin qida əlavələri də əlavə etmək mümkündür.
"Balıq konservlərində, maya və kif göbələklərinin inkişafı ilə əlaqədar xarab olmamaq üçün konservantlar lazımdır. Açıq korservi soyuducuda saxlanılmalıdır, kürü bir və ya iki gündən çox qala bilməz. Duz və ədviyyatlar istisna olmaqla, öz şirəsində konservləşdirilmiş kalamar və ahtapotların tərkibində heç bir əlavə komponent olmamalıdır. Eyni şey qaraciyərinə də aiddir: kifayət qədər dəfnə yarpağı, duz və ətirli bibər", - ekspert bildirib.
Budovskaya onu da bildirib ki, şüşə qablar çoxlarının düşündüyü kimi məhsulun təzəliyinin göstəricisi deyil.
-
Nida Xəbər 13:10
Paşinyan 5 saatlıq qapalı görüşdə 4 kəndlə bağlı nələr deyib?
-
Sosial12:57
Əhaliyə şad xəbər: bu evlər ucuzlaşacaq
-
Magazin112:22
Məleykə Əsədovanın görün neçə yaşı oldu
-
Region11:42
Nikolyanı Ermənistana buraxmadılar: Qarabağda yaralanmışdı, Qazaxla sərhəddə...
-
Nida Xəbər 11:32
Ermənistan polisi Bağanis-Voskepar yolunu bağladı
-
Sosial11:13
Bütün sosial ödənişlər bu tarixdə veriləcək
-
Magazin111:07
Görün Brilliant Dadaşova oğluna nə dedi: Yalvarmaqdan... - FOTO/VİDEO
-
Dünya10:56
Almaniya prezidenti İstanbulda hər kəsi təəccübləndirdi: Dönər kabab...