Tabloid.az
Kəskin tər qoxusuna səbəb olan tərəvəzlər hansılardır?
Havalar isindikcə tərləmə ən aktual problemlərdən birinə çevrilir. Tərləmək orqanizmin normal fəaliyyətinin nəticəsi olsa da, bu normadan artıq olduqda ciddi problemlər yarada bilər. Tər əslində bədənimizdə temperaturu nizamlayan bir müdafiə mexanizmidir.
Dəri məsamələrindən çıxan tər yediyimiz qidanın qoxusundan çox asılıdır. Belə ki, yediklərimizin qoxusu çox qüvvətlidirsə qida həzm olunduqdan sonra belə bədənə təsir göstərə bilər. Soğan, sarımsaq və ətri kəskin olan qidalar tərin pis qoxumasına səbəb olur. Ətri gözəl olan nanə, kəklikotu və başqa ədviyyatlar isə bədəndən pis qoxunun yayılmasına səbəb olmur. Çünki həzm olunduqdan sonra dəyişikliyə məruz qalır və qoxusunu itirir.
Bu siyahıda pomidor da var. Tabloid.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki,onun tərkibindəki faydalı likopin maddəsi ən güclü antioksidant olub bir çox xəstəlik, o cümlədən xərçəngdən müdafiədə əvəzsizdir. Lakin pomidor həm də pis oxu yaradaraq onun tərlə çıxmasına səbəb olan maddə ilə də boldur. Alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, tomat və pomidor çox yeyən insanlar da pis qoxumaq riski ilə üz-üzədirlər.
-
Rəsmi xronika14:14
İlham Əliyev qanun imzaladı
-
ABŞ13:55
Seçkiqabağı sorğu: İkisindən biri 10 faiz öndədir
-
Dünya13:20
Peter Siyarto Makrona qarşı çıxdı
-
Sosial12:35
Əmlak bazarında “tilov effekti” - Yanvardan tətbiq olunan bu qərar insanları qorxuya salıb
-
Art12:06
Azərbaycan teatrının “sarı simi” – Onun gözlərinə baxa bilmirdim
-
Dünya11:20
İnauqurasiyadan sonra Putinin ilk xarici səfəri: Tarix açıqlandı
-
Magazin210:44
Məşhur aparıcı millət vəkili ilə evlənir - FOTO
-
İqtisadi gündəm10:22
Azərbaycandan toyuq əti bu ölkələrə göndərilə bilər: Bahalaşacaq