Tabloid.az
Cəfərinin faydaları
Cəfəri təkcə salatlara və yeməklərə ləzzət vermir, həm də
qadınları gözəlləşdirməyə xidmət edir. Cəfəri sağlamlığımız üçün də
çox əhəmiyyətlidir. Bir çox xəstəliklərin dərmanıdır. Cəfərinin
xərçəng xəstəliyinin də qarşısını aldığı faktı araşdırmalarda
təsdiq olub. Səhərlər içildiyində bədəndə olan toksinləri, yəni
istənməyən gecə boyu yuxu zamanı meydana gəlmiş zəhərli maddələri
tər ilə bədəndən atılmasına kömək edir.
Cəfəri bədəni təmizləmək üçün çox gözəl qidadır. 15-16 dənə
cəfərini saplağı ilə birlikdə havanda(blender)yaxşıca əzirik,
üzərinə, yarım limon sıxırıq yaxşıca qarışdırırıq, səhər yeməyindən
yarım saat əvvəl içirik, üstündən bir stəkan su içirik. Sonra səhər
yeməyi yemək olar. Bunu beş gün ara vermədən bunu etmək lazımdır,
sonra bir həftə ara verib yenidən, təkrar edirik. Bundan sonra
bədəndəki bütün kimyəvi maddələrin hamısı təmizlənir. Bu prosesi
qaraciyərin piylənməsi zamanı da etmək lazımdır.
Hepatit-B xəstələri yarım litr qaynayan suya 10-12 ədəd təzə
cəfərini əlavə edirik. 3 dəqiqə ağzı qapalı halda zəif odda
dəmləyirik. Soyuduqdan sonra yarısını səhər yeməyindən yarım saat
əvvəl, yarısını isə səhər yeməyindən bir saat sonra, yerdə qalanı
isə axşam yeməyindən yarım saat əvvəl içilir. Hər gün təzə
olmalıdır. Bunu da 15 gün ara vermədən içmək lazımdır.
Cəfərinin faydaları nələrdir?
Cəfəri arıqlamağa da yardım edir. Dəmir vitamini əskik olanlar da çoxlu cəfəri qəbul etməldir.
A, B1, B3, və C vitaminləri, kalsium və dəmir tərkibli olan xoş qoxulu cəfəri, ət yeməkləri, şorbalar, duzlu tort və omlet, hətta plovlara dad verən gözəl bitkidir.
Böyrək və öd daşlarının düşməsinə kömək edir. İki-üç dəstə cəfərinin köklərini 4 stəkan suda qaynadın. Səhər və axşam bir çay stəkanı için. Bu çay öd və böyrəkdə olan daşların düşməsinə kömək edir.
Yeməkdən sonra ağızınızda xoş bir qoxu olmasını istəyirsinizsə, bir neçə ədəd cəfəri çeynəyə bilərsiniz. Ağır və yağlı yeməkdən sonra özünüzü narahat hiss edə bilərsiniz. Bunun aradan qaldırmaq üçün yarım dəstə cəfərini bir dəmlikdə qaynadıb az balla qarışdırdıqdan sonra içinə az miqdarda limon sıxsanız, möcüzəvi içki və həzmi asanlaşdıran şəfa əldə etmiş olarsınız.
Cəfərinin bişmişi və bişməmişi də yuxu gətirir.
Çoxlu cəfəri yemək, bənizimizin rəngini düzəldir və dəriyə təravət bəxş edir. Cəfəri suyu ilə dəriyə kompres edilsə, dəri daha parlaq olur.
Cəfərinin orqanizmi zəhərlənmələrdən təmizləyici xüsusiyyətləri də var.
Böyük bir ovuc təzə cəfəri yarpağını bir litr suda qaynadaraq əldə edilən mayedən astma, menopoz problemləri, öskürək üçün istifadə etmək olar.
Təzə cəfəri suyu böyrək, sidik kisəsi və sidik yolu iltihablarını sağaldır.
Cəfəri suyunun eynilə digər şəfalı bitkilər kimi faydaları çoxdur. Cəfəri suyunda çox yüksək miqdarda xlorofil var. Bu xlorofil maddəsi orqanimz üçün böyük əhəmiyyət kəsb edir. Çünki xlorofilin qan azlığını aradan qaldrır. Qanın artmasıyla birlikdə böyrəklər qaraciyər və sidik yollarının təmizlənməsinə və daha yaxşı işləməsinə kömək etmiş olur.
Cəfəri ən zəngin C vitamini qaynaqlarından biridir. Hər səhər bir qədər cəfəri yemək gün ərzində bizə lazım olan C vitamininin böyük qisimini təmin edə bilir.
Cəfəri siqareti yeni buraxanlar üçün də olduqca faydalı bitkidir. Belə ki, bəlğəmlərin boğazdan xaric olunmasında cəfəri suyunun böyük rolu var.
-
Dünya13:20
Peter Siyarto Makrona qarşı çıxdı
-
Sosial12:35
Əmlak bazarında “tilov effekti” - Yanvardan tətbiq olunan bu qərar insanları qorxuya salıb
-
Art12:06
Azərbaycan teatrının “sarı simi” – Onun gözlərinə baxa bilmirdim
-
Dünya11:20
İnauqurasiyadan sonra Putinin ilk xarici səfəri: Tarix açıqlandı
-
Magazin210:44
Məşhur aparıcı millət vəkili ilə evlənir - FOTO
-
İqtisadi gündəm10:22
Azərbaycandan toyuq əti bu ölkələrə göndərilə bilər: Bahalaşacaq
-
Sosial10:05
“Green card”a müraciət edənlərin NƏZƏRİNƏ
-
Region09:48
Türkiyə ordusunun daha bir hərbçisini ildırım vurdu