Tabloid.az
Banan ununu mətbəxinizə daxil etməyə hazır olun
Dünya mətbəxində yeni bir trend başlayıb. Belə ki, bir çox ölkədə banan unundan istifadə etməyə başlayıblar. Braziliyada yetişdirilən dəyməmiş yaşıl rəngli bananlardan əldə edilən bu unun dadı normal undan fərqlənmir.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, banan unu sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. Çünki tərkibi kalium və maqneziumla zəngindir. Qlütenə allergiyası olanlar adətən un məhsullarından hazırlanan qidaları yeyə bilmirlər. Ancaq banan ununda qlüten yoxdur, ona görə allergiyası olanların bu problemi də aradan qalxmış olur.
Banan ununun digər bir faydası isə qan şəkərini tənzimləməsi və bu xüsusiyyəti sayəsində insanı daha uzun müddət tox saxlamasıdır.
Bütün bu üstün cəhətlərinə görə, hazırda başda İngiltərə olmaqla bir çox ölkədə banan unundan bişirilən keks və çörəklərə tələb çoxdur.
Tabloid.az
-
Magazin101:41
Namiq Qaraçuxurlu: “Ayrılığı çətin keçirirəm”
-
İdman01:11
Ronaldo het-trik etdi - VİDEO
-
Magazin100:15
Elzanın oğlu əsəbiləşib məclisi tərk etdi - FOTO
-
Magazin24 May 23:48
“Əsgərlər” serialının aktrisası VƏFAT ETDİ
-
Sosial4 May 21:10
“Green card” müraciətlərinin nəticələri AÇIQLANDI - YENİLƏNDİ
-
Magazin14 May 20:36
“Toppuş bacı”nın həyat yoldaşı yenidən ailə qurur? - FOTO
-
Art4 May 20:00
"Sehirli xalat"ın "Zərifə" və "Eldar"ı 60 il sonra - VİDEO
-
Kriminal4 May 19:55
Azərbaycanda həkim güllələnərək öldürüldü - TƏFƏRRÜAT/YENİLƏNDİ