Mətbəx
Üçqatlı ev tortu - RESEPT
Publika.az-ın mətbəx bölməsi asan və ləziz üçqatlı ev tortunun reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Bu ölçü bir qat üçün nəzərdə tutulub.
Xama – 200 ml.
Şəkər – 200 ml.
Yumurta - 1 ədəd
Un - 3 xörək qaşığı
Soda - ¼ çay qaşığı
Tortun ləzzəti üçün əlavə ərzaqlar:
Bir qat üçün 1 stəkan qoz ləpəsi
2 qat üçün ¾ stəkan kişmiş
3 qat üçün ½ stəkan xaşxaş
Krem üçün:
Şəkər 200 ml.
3 yumurtanın sarısı
Süd - 3 xörək qaşığı
Kərə yağı 200 qram
Hazırlanması:
Kişmişi və xaşxaşı 1 saat isti suda isladım, sonra qurudun.
Yumurtanı, şəkərlə, xama ilə qarışdırın. Un soda əlavə edin və yumurta kütləsinə qarışdırın. Tortun ləzzəti üçün əlavə ərzaqları da xəmirə əlavə edin. Hər qat üçün ayrıca xəmir çalın 180 dərəcə temperaturda sobada 30 dəqiqə bişirin.
Krem üçün yumurta sarılarını, südü və şəkəri qarışdırın. Zəif odda bu kütləni 7 dəqiqə qarışdıra-qarışdıra bişirin. Krem soyudun, sonra yağı əlavə edib. Hazır kremi soyuducuda saxlamaq lazımdır. Sonra bişmiş korjların arasına bu kremdən çəkin və soyuducuda 20-30 dəqiqə saxlayın.
Nuş olsun!
-
Hadisə21:10
Qırmızı işıqda keçən nazirin maşını aşdı - FOTO
-
Magazin120:22
Müğənni Yalının qohumu sevgilisi tərəfindən qətlə yetirildi - FOTO
-
Dünya19:57
Zelenski onu yeni vəzifəyə təyin etdi
-
Magazin119:15
Talıb Talenin toyu olacaq: özündən 15 yaş kiçik xanımla... - VİDEO
-
Nida Xəbər 18:55
Ermənistanla sərhəddə işlərin 35 faizi yerinə yetirildi
-
Magazin118:00
"Elgiz və Zaur verilişinə getmək üçün mənə pul verir"
-
Nida Xəbər 17:25
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Rəsmi xronika16:53
İlham Əliyevin Almaniya XİN rəhbəri ilə görüşü keçirildi