Mətbəx
Fransızsayağı kartof zapekankası - Resept
Publika.az-ın mətbəx bölməsi kartofla toyuqdan hazırlanan ləziz xörəyin reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof - 600 qram
Soğan - 150 qram
Toyuq döşü - 500 qram
Bərk pendir - 250-300г qram
Sarımsaq - 3-4 diş
Xama - 250-350 ml.
Mayonez - 2 xörək qaşığı
Duz, istiot, ədviyyat
Hazırlanma qaydası:
Toyuq döşünü incə doğrayın. Sarımsağı xırda-xırda doğrayın. Mayonezi, doğranmış toyuq ətini, duzu, istiotu və ədviyyatları qarışdırın və 20 dəqiqə saxlayın.
Soğanı nazik halqa şəklində doğrayın.
Pendir sürtgəcdən keçirin.
Kartofa xama və ya qaymaq, duz, istiot, ədviyyat vurun.
Toyuğu soba tavasına qoyun, üzərinə kartofu yığın. Soğanı orta qata düzün. Sürtgəcdən keçirilmiş pendiri də üzərindən səpin. Layları təkrarlayın. Hər laydan iki qat alınmalıdır. Üst qata pendiri çox səpin.
Zapekankanı 180 dərəcə isidilmiş sobada 35-55 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
-
Hadisə21:47
Dörd aylıq körpə binadan necə düşüb? - Hadisə yerindən GÖRÜNTÜLƏR
-
Magazin121:35
Günelə nə olub? - Xəstəxanadan görüntüsünü paylaşdı və... - FOTO
-
Hadisə21:10
Qırmızı işıqda keçən nazirin maşını aşdı - FOTO
-
Magazin120:22
Müğənni Yalının qohumu sevgilisi tərəfindən qətlə yetirildi - FOTO
-
Dünya19:57
Zelenski onu yeni vəzifəyə təyin etdi
-
Magazin119:15
Talıb Talenin toyu olacaq: özündən 15 yaş kiçik xanımla... - VİDEO
-
Nida Xəbər 18:55
Ermənistanla sərhəddə işlərin 35 faizi yerinə yetirildi
-
Magazin118:00
"Elgiz və Zaur verilişinə getmək üçün mənə pul verir"