Sağlamlıq
Böyrəkləri qoruyan faydalı yay tərəvəzi
Diyetoloq Pınar Kural Enç paxlanın faydalarından danışıb. O, tərkibində A, B, C, B1, B2, B6 və K vitaminləri ilə yanaşı kalium, kalsium, dəmir və maqnezium mineralları ilə bol olan paxlanın zülal baxımından son dərəcə zəngin qida olduğunu bildirib.
Həm quru, həm də təzə halda yeyilən bu qida həzmi asanlaşdırır, sidik yollarını təmizləyir, həm də böyrəklər üçün faydalıdır. Paxla böyrək ağrılarını yüngülləşdirir, böyrək qumlarının və daşların tökülməsinə kömək edir. Bundan başqa, döşdəki xəstəlikləri və öskürəyi sağaldır.
Bədəndə dopamin çatışmazlığı parkinson xəstəliyinə yol açır. Paxla isə təbii dopamin mənbəyidir.
Paxlanın tərkibində olan lutein maddəsi gözlər üçün faydalıdır.
Paxla pis xolesterini aşağı salır və qan şəkərini nizamlayır.
Bundan başqa, paxla baş ağrılarını azaldır.
Paxla dəri üçün də son dərəcə faydalıdır.
Xüsusi qeyd etmək lazımdır ki, paxla bişirilən gün yeyilməlidir. Çünki bir neçə gün qalan paxla yeməyi qaraciyəri yorur.
Fidan
-
ABŞ08:29
Bir anlıq intihar barədə düşündüm, amma... - Baydendən gözlənilməz ETİRAF
-
Sağlamlıq08:17
Valideynlərin NƏZƏRİNƏ: Son günlər azyaşlılar arasında yayılan yeni virusun simptomları
-
Magazin207:25
İlhan Mansız azərbaycanlı xanımından olan övladının üzünü ilk dəfə göstərdi - FOTO
-
Gözəllik02:43
Onun tumu qızıl qədər dəyərli imiş... - Botoks effekti verir
-
Ekopublika.az02:19
Bakının bu ərazisi PLANA DÜŞDÜ - Tezliklə söküləcək
-
İdman01:15
Arda tarixi matçında belə qol vurdu - VİDEO
-
Qoroskop00:45
Günün qoroskopu: hadisələrin axarına müdaxilə etməyin, çünki...
-
Magazin126 Aprel 23:26
Xumar Qədimova daha bir məşhur şeiri mahnıya çevirdi - VİDEO