Mətbəx
Bakıda Çin kulinariya festivalı - - FOTOLAR
On iki nömrəli Bakı Peşə Liseyində Azərbaycan Dillər Universitetinin (ADU) nəzdində fəaliyyət göstərən Konfutsi İnstitutunun, Azərbaycan Milli Kulinariya Mərkəzinin (AMKM) və “Böyük Çin səddi” Çin Yeməkxana Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə on ikinci Çin kulinariya festivalı keçirilib.
ADU-dan Publika.az-a bildirilib ki, tədbirdə AMKM-in baş direktoru Tahir Əmiraslanov gənc azərbaycanlı mütəxəssislərin peşə bacarıqlarının artırılmasının və ölkəmizdə turizmin inkişafı baxımından xarici ölkələrin kulinariya ənənələri ilə tanış olmalarının vacibliyindən danışıb.
Konfutsi İnstitutunun direktorları Li Jihua və Rafiq Abbasov Çin mətbəxini bu ölkənin mədəniyyətinin vacib bir hissəsi kimi xarakterizə ediblər. Onlar Çin mətbəxinin uzun tarixi, qeyri-adi xüsusiyyətləri, çoxlu sayda üslub və ənənələri, fərqli yemək üsulları olduğunu bildiriblər.
Sonra Çin kulinariyası ilə bağlı film nümayiş olunub. Konfutsi İnstitutunun tələbələri və müəllimləri ənənəvi Çin mahnıları və rəqsləri, bambuk fleytanın müşayiəti ilə bu ölkənin musiqilərindən ibarət konsert proqramı təqdim ediblər.
Tədbir çərçivəsində Pekindən gəlmiş tanınmış aşpazlar Li Changrong və Zhang Ming məşhur Çin mətbəxi yeməklərinin hazırlanması üzrə ustad dərsi keçiblər.
Sonda AMKM tərəfindən ADU-nun Konfutsi İnstitutuna və çinli aşpazlara fəxri diplomlar təqdim olunub.
-
Sağlamlıq14:56
Bu qan qrupuna aid olan insanlarda insult riski YÜKSƏKDİR
-
Dünya14:01
Sensasion iddia: Asiyada müharibə bu paslı gəmiyə görə başlayacaq - FOTO
-
Nida Xəbər 13:32
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Nida Təhlil 13:10
Türkiyə hərbçiləri Qarabağa niyə gətirilmişdi? - Əliyevin strateji planı
-
Sosial12:58
Sabah 32 dərəcə isti olacaq
-
Nida Xəbər 12:16
XİN Avropa Parlamentinə cavab verdi
-
Nida Xəbər 10:29
Qriqoryan İrana hesabat verdi: Delimitasiya ilə bağlı
-
Nida Təhlil 09:26
Füzulidən Berlinə uçuş: Əliyevin təyyarəsi niyə Qarabağdan qalxdı?