Mətbəx
Qəhvəni necə hazırlamalı?
İnsanlar istədikləri qəhvəni içə bilərlər, ancaq orqanizmə zərər verməmək üçün içkinin hazırlanma qaydasını bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, qəhvə blogeri, Rusiya Qəhvə Həvəskarları Məktəbinin rəhbəri Olqa İqnatieva bu barədə “Sputnik Radio”ya verdiyi müsahibədə dadlı qəhvənin reseptlərini bölüşüb:
“Keçmiş həkim kimi mənim üçün fayda həm zövq, həm də əlavə bonuslar gətirən bir şeydir. Müasir araşdırmalara görə, kağız filtrindən keçən qəhvə daha faydalıdır. Belə bir filtr ateroskleroz və sair kimi xəstəliklərin inkişafına zəmin yarada biləcək müxtəlif maddələrin qarşısını alır”.
İqnatievanın sözlərinə görə, qara qəhvəni sevənlər onu kağız filtrindən damcı üsulu ilə hazırlamalıdırlar. Bu, xolesterin səviyyəsini artırmağa kömək edən maddələrin orqanizmə daxil olmasına mane olur.
Ancaq blogerin sözlərinə görə, bu tövsiyə bütün növ qəhvələr üçün uyğun deyil. Məsələn, espressonu kağız filtrindən süzmək olmur. İnsan sadəcə bədəndəki yağ səviyyəsini, xolesterini və s. izləməlidir. Olqa İqnatieva xüsusən də bir sıra xəstəliklərə meylli olanlar üçün türk qəhvəsini az faydalı hesab edir.
Aytən Məftun
-
Rəsmi xronika17:48
İlham Əliyev fərman imzaladı
-
MDB17:20
Putin Qazaxıstanda bu məsələni qaldıracaq: əgər hücum olarsa...
-
Rəsmi xronika16:10
Prezident onları təltif etdi
-
Rəsmi xronika15:30
İlham Əliyev onlara yüksək vəzifə verdi
-
Sosial14:55
Müdafiə Nazirliyində xidməti müşavirə keçirildi
-
ABŞ13:40
Qlobal maliyyə sistemi risk altındadır: dolların taleyi necə olacaq?
-
Sosial12:40
Əli Əsədov yeni qərar imzaladı
-
Magazin112:10
Həyatı faciəli sonluqla bitən aktyor: Bunu çoxları bilmir...