Mətbəx
Qəhvəni necə hazırlamalı?
İnsanlar istədikləri qəhvəni içə bilərlər, ancaq orqanizmə zərər verməmək üçün içkinin hazırlanma qaydasını bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, qəhvə blogeri, Rusiya Qəhvə Həvəskarları Məktəbinin rəhbəri Olqa İqnatieva bu barədə “Sputnik Radio”ya verdiyi müsahibədə dadlı qəhvənin reseptlərini bölüşüb:
“Keçmiş həkim kimi mənim üçün fayda həm zövq, həm də əlavə bonuslar gətirən bir şeydir. Müasir araşdırmalara görə, kağız filtrindən keçən qəhvə daha faydalıdır. Belə bir filtr ateroskleroz və sair kimi xəstəliklərin inkişafına zəmin yarada biləcək müxtəlif maddələrin qarşısını alır”.
İqnatievanın sözlərinə görə, qara qəhvəni sevənlər onu kağız filtrindən damcı üsulu ilə hazırlamalıdırlar. Bu, xolesterin səviyyəsini artırmağa kömək edən maddələrin orqanizmə daxil olmasına mane olur.
Ancaq blogerin sözlərinə görə, bu tövsiyə bütün növ qəhvələr üçün uyğun deyil. Məsələn, espressonu kağız filtrindən süzmək olmur. İnsan sadəcə bədəndəki yağ səviyyəsini, xolesterini və s. izləməlidir. Olqa İqnatieva xüsusən də bir sıra xəstəliklərə meylli olanlar üçün türk qəhvəsini az faydalı hesab edir.
Aytən Məftun
-
İdman01:15
Arda tarixi matçında belə qol vurdu - VİDEO
-
Qoroskop00:45
Günün qoroskopu: hadisələrin axarına müdaxilə etməyin, çünki...
-
Magazin126 Aprel 23:26
Xumar Qədimova daha bir məşhur şeiri mahnıya çevirdi - VİDEO
-
İnanc26 Aprel 23:02
Həcc ziyarəti ilə bağlı zəvvarlara XƏBƏRDARLIQ
-
Region26 Aprel 22:37
Başqa çıxış yolumuz yoxdur - Paşinyan
-
Hadisə26 Aprel 21:47
Dörd aylıq körpə binadan necə düşüb? - Hadisə yerindən GÖRÜNTÜLƏR
-
Magazin126 Aprel 21:35
Günelə nə olub? - Xəstəxanadan görüntüsünü paylaşdı və... - FOTO
-
Hadisə26 Aprel 21:10
Qırmızı işıqda keçən nazirin maşını aşdı - FOTO