Bu qidaları mikrodalğalı sobada isitməyin - SİYAHI
Bizi izləyin

Mətbəx

Bu qidaları mikrodalğalı sobada isitməyin - SİYAHI

İstifadəsi olduqca rahat olan mikrodalğalı soba bir çox qidaların keyfiyyətini aşağı salır.

Publika.az mikrodalğalı sobada isidilməsi tövsiyə olunmayan qidaların siyahısını təqdim edir.

Üzüm

Bir üzüm giləsini belə mikrodalğalı sobaya qoyanda o kiçik cismə gedən enerji və elektrik miqdarı kifayət qədər yüksək olacaq. Bu vəziyyət partlayışla nəticələnə bilər.

Üzüm

Qabıqlı yumurta

Mikrodalğalı sobada yumurta bişirə bilərsiniz. Amma qabıqlı yumurtanı əsla mikrodalğalı sobaya qoymayın. Çünki sürətlə isinəcək və partlayacaq.

Kabuklu yumurta

Qabıqlı kartof

Kartof da mikrodalğalı sobaya qabıqla qoyularsa, partlayacaq. Çünki yumurtada olduğu kimi, kartofun da daxilindəki buxar xaricə çıxmalıdır. Qabıq soymağa vaxt sərf etmək istəmirsinizsə, bıçaqla üzərinə bir neçə cızıq ata bilərsiniz.

Kabuklu patates

Ət

Bir çox insan ətin buzunu tez açmaq üçün mikrodalğalı sobaya qoyur. Bunu etmək bəzi bakteriyaların yaranmasının qarşısını alsa da, ətin B12 vitamin kompleksini məhv edir. Bir gün əvvəl bişmiş əti mikrodalğalı sobaya qoymaqla onun protein miqdarını azaltmış olacaqsınız.

Et

Düyü

Yüksək istiliyə məruz qalan düyü qida dəyərini itirir.

Pirinç

Brokkoli

Mikrodalğalı sobada isidilən brokkoli tərkibindəki antioksidantların 97-ni itirir. Dadı və toxumaları da dəyişir.

Brokoli

Kərə yağı

Bir çox insan kərə yağını əritmək üçün mikrodalğalı sobaya qoyur. Lakin bu metod qidanın dəyərinin itirilməsinə gətirib çıxarır.

Tereyağı

Sarımsaq

Sarımsaq yüksək temperaturda isidiləndə vitamin və mineral miqdarının 95%-ni itirir. Mikrodalğalı sobanın içində keçirilən hər dəqiqə sarımsaqdakı allisin tərkibini yox edir. Bu təbii maddə isə sarımsağa antioksidant və acılıq xüsusiyyəti verir.

Sarımsak

Süd

Süd də digər qidalar kimi yüksək temperatura məruz qaldıqda qida dəyərinin çoxunu itirir. Süd məhsulları da buraya daxildir. B12 vitamini ölür və əsas mineral dəyərləri yox olur.

Süt

Göbələk

Göbələk mövsuzunda hələ də araşdırmalar davam etməkdədir. Lakin göbələyin yükəsk temperaturda proteinini itirdiyi elmə məlumdur.

Mantar

Plastik saxlama qabı və polietilen torbalar

Bəzi saxlama qabları mikrodalğalı sobaya uyğun istehsal edilir. Lakin adi plastik qabları mikrodalğalı sobaya qoyanda tərkibindəki kimyəvi maddələr yeməyə qarışar. Bu da təhlükəlidir.

Plastik saklama kabı

Zümrüd

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm