Mətbəx
Ən yaxşı qovunu necə seçməli?

Qovunun ən yaxşısını seçmək üçün xarici əlamətlərinə əsaslanaraq bir neçə qaydaları bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Yelena Solomatina “VM.ru”ya müsahibəsində deyib.
“Əgər yaşıl sorta üstünlük vermisinizsə, qabığı yaşıl olmayan, saplağı quru, həmçinin qovun qoxusu olan daha ağır çəkili meyvələrə üstünlük verməyə dəyər. Çürük və kallıq qovunun aşağı keyfiyyətli olmasının açıq əlamətləridir. Bəzən bostan bitkilərinin yetişdirilməsi üçün nitratlardan istifadə olunur ki, bu da böyüməni sürətləndirən əlavələrin təsiri ilə nitritə çevrilir və meyvənin hüceyrə tənəffüsünü pozur” , - həkim bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina mədədə fermentasiyanı təhrik etməmək üçün qovunu nahardan sonra yeməyi tövsiyə edib.

-
Nida Xəbər 01:05
Leyla Əliyevadan təbrik paylaşımı: oğullarına təşəkkür etdi - FOTO
-
Hadisə01:00
Sumqayıtda XAOS: Taksilər avtobusların hərəkətinə mane olurlar - VİDEO
-
Magazin100:33
Mehin Hümbətova tamamilə dəyişdi - VİDEO
-
Qoroskop00:14
Günün ULDUZ FALI: Gəlirli gün olacaq
-
Dünya1 Dekabr 23:59
Dövlət rəsmisi “uydurma ölkə" ilə müqavilə imzaladı - ara qarışdı
-
Hadisə1 Dekabr 23:14
Bakıda ödəmə terminallarına qənim kəsilən şəxsdən xəbər var - FOTO
-
Hadisə1 Dekabr 23:08
Bakıda məktəbli qız döyüldü - TƏFƏRRÜAT / AÇIQLAMA – FOTO
-
Sosial1 Dekabr 22:49
300 dollarlıq gömrük limiti endirilir? - VİDEO