Mətbəx
Ən yaxşı qovunu necə seçməli?

Qovunun ən yaxşısını seçmək üçün xarici əlamətlərinə əsaslanaraq bir neçə qaydaları bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Yelena Solomatina “VM.ru”ya müsahibəsində deyib.
“Əgər yaşıl sorta üstünlük vermisinizsə, qabığı yaşıl olmayan, saplağı quru, həmçinin qovun qoxusu olan daha ağır çəkili meyvələrə üstünlük verməyə dəyər. Çürük və kallıq qovunun aşağı keyfiyyətli olmasının açıq əlamətləridir. Bəzən bostan bitkilərinin yetişdirilməsi üçün nitratlardan istifadə olunur ki, bu da böyüməni sürətləndirən əlavələrin təsiri ilə nitritə çevrilir və meyvənin hüceyrə tənəffüsünü pozur” , - həkim bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina mədədə fermentasiyanı təhrik etməmək üçün qovunu nahardan sonra yeməyi tövsiyə edib.

-
Magazin117:32
Canlı yayımda Leylanın başına iş gəldi: "Gözümü yumub paltarı göstərdim"
-
Qoroskop17:22
Onlardan pis rəftar görməyə hazır olun - Ən kobud bürclər
-
Magazin216:22
Bu dəfə bəyənilmədi - FOTO
-
Nida Xəbər 15:28
Hülya Avşarın qızı Mehriban Əliyeva ilə - FOTO
-
Magazin114:59
“Hazırda çox xoşbəxtəm”
-
Magazin214:44
Serdar Ortaç müjdəni səhnədə verdi
-
İdman14:38
Benzema “Real”dan ayrıldı - Rəsmi açıqlama
-
Sosial12:38
Maaşlarla bağlı SEVİNDİRİCİ XƏBƏR - VİDEO