Mətbəx
Ən yaxşı qovunu necə seçməli?
Qovunun ən yaxşısını seçmək üçün xarici əlamətlərinə əsaslanaraq bir neçə qaydaları bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Yelena Solomatina “VM.ru”ya müsahibəsində deyib.
“Əgər yaşıl sorta üstünlük vermisinizsə, qabığı yaşıl olmayan, saplağı quru, həmçinin qovun qoxusu olan daha ağır çəkili meyvələrə üstünlük verməyə dəyər. Çürük və kallıq qovunun aşağı keyfiyyətli olmasının açıq əlamətləridir. Bəzən bostan bitkilərinin yetişdirilməsi üçün nitratlardan istifadə olunur ki, bu da böyüməni sürətləndirən əlavələrin təsiri ilə nitritə çevrilir və meyvənin hüceyrə tənəffüsünü pozur” , - həkim bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina mədədə fermentasiyanı təhrik etməmək üçün qovunu nahardan sonra yeməyi tövsiyə edib.
-
Sosial14:16
Elmira Süleymanova vəfat etdi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz13:40
İrəvandan İlham Əliyevin təklifinə cavab gəldi: Hazırıq!
-
Sosial13:03
Prokurorluqdan Nəsib Quliyevin intihar faktı ilə bağlı çağırış: bu məlumatlar...
-
Sosial12:25
Baş nazir təyin olunan Ceyhun Cəlilov kimdir? - Dosye
-
Əmlak11:55
Qərar verildi: Ev almaq istəyənlərə 55 min manat ödəniləcək
-
İdman11:25
Ulduzu sönən futbolçunun parlaq gözəli - FOTOLAR
-
Nida Xəbər 10:47
Ermənilər Azərbaycanın nəzarətinə keçəcək körpünü tutdular
-
ABŞ10:17
Arxeoloqlar ABŞ-ın ilk prezidentinin içki anbarını tapdılar: Görün nə içirmiş - FOTO