Mətbəx
Ən yaxşı qovunu necə seçməli?
Qovunun ən yaxşısını seçmək üçün xarici əlamətlərinə əsaslanaraq bir neçə qaydaları bilmək vacibdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Yelena Solomatina “VM.ru”ya müsahibəsində deyib.
“Əgər yaşıl sorta üstünlük vermisinizsə, qabığı yaşıl olmayan, saplağı quru, həmçinin qovun qoxusu olan daha ağır çəkili meyvələrə üstünlük verməyə dəyər. Çürük və kallıq qovunun aşağı keyfiyyətli olmasının açıq əlamətləridir. Bəzən bostan bitkilərinin yetişdirilməsi üçün nitratlardan istifadə olunur ki, bu da böyüməni sürətləndirən əlavələrin təsiri ilə nitritə çevrilir və meyvənin hüceyrə tənəffüsünü pozur” , - həkim bildirib.
Bundan əlavə, Solomatina mədədə fermentasiyanı təhrik etməmək üçün qovunu nahardan sonra yeməyi tövsiyə edib.
-
Sosial00:45
Polad Həşimovun anası Hökümənin həyat yoldaşı ilə görüşdü - VİDEO
-
Səhiyyə00:30
Əhali arasında yayılan virus çox təhlükəlidir - ÖLÜM RİSKİ VAR / VİDEO
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Romantik münasibətləriniz güclənə bilər
-
Mistika2 Yanvar 23:24
"Yeni Nostradamus"dan proqnozlar - 2025-ci ildə nələr baş verəcək?
-
Dəb2 Yanvar 22:48
Məşhur moda brendinin yaradıcı VƏFAT ETDİ - FOTO
-
Magazin12 Yanvar 22:24
Tolik MTV-dən getdi
-
Magazin22 Yanvar 21:12
Türkiyənin məşhur müğənnisi VƏFAT ETDİ - FOTO
-
Magazin12 Yanvar 20:34
Xanımından Azərlə bağlı paylaşım - FOTO