Ən yaxşı qovunu necə seçməli?
Bizi izləyin

Mətbəx

Ən yaxşı qovunu necə seçməli?

Qovunun ən yaxşısını seçmək üçün xarici əlamətlərinə əsaslanaraq bir neçə qaydaları bilmək vacibdir.

Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq Yelena Solomatina “VM.ru”ya müsahibəsində deyib.

“Əgər yaşıl sorta üstünlük vermisinizsə, qabığı yaşıl olmayan, saplağı quru, həmçinin qovun qoxusu olan daha ağır çəkili meyvələrə üstünlük verməyə dəyər. Çürük və kallıq qovunun aşağı keyfiyyətli olmasının açıq əlamətləridir. Bəzən bostan bitkilərinin yetişdirilməsi üçün nitratlardan istifadə olunur ki, bu da böyüməni sürətləndirən əlavələrin təsiri ilə nitritə çevrilir və meyvənin hüceyrə tənəffüsünü pozur” , - həkim bildirib.

Bundan əlavə, Solomatina mədədə fermentasiyanı təhrik etməmək üçün qovunu nahardan sonra yeməyi tövsiyə edib.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm