Mətbəx
Həkim ən faydalı turşuları açıqladı
Leço və duzlu kələm ən faydalı konservilərdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Gazeta.ru”-ya müsahibəsində dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq məlumat verib.
“Sirkəsiz və külli miqdarda ucuz bitki yağlarsız hazırlasanız, leço daha faydalı olacaq. Turşu kələm şübhəsiz ki, faydalıdır, tərkibində bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran və orqanizmin immun sistemini dəstəkləyən probiotik bakteriyalar var” , - ekspert qeyd edib.
Həkim vurğulayıb ki, duzlu kələmi sürfəyə qoymazdan əvvəl axar suyun altında yuyulmalıdır. Mütəxəssis əlavə edib ki, konservi məhsullarını ədviyyatlı və zeytun yağı ilə bişirmək daha yaxşıdır və onlara çox miqdarda duz və şəkər əlavə etməyə gərək yoxdur.
Bundan əlavə, dietoloq duzlu suda qaynadılması lazım olan konserviləri etməməyi tövsiyə edib. Həkim qeyd edib ki, onlar orqanizmdə duzun miqdarını artırır ki, bu da sağlamlıq üçün zərərlidir. “Xroniki xəstəlikləri olan insanlar belə məhsullardan xüsusilə uzaq durmalıdı”, - Qinzburq yekunda bildirib.
-
İdman03:19
Ailəsi ilə istirahət edir: məkanı gizli saxlayır - FOTOLAR
-
Sağlamlıq02:18
Bu tərəvəz kişiləri prostat xərçəngindən qoruyur - Uroloqdan tövsiyə
-
Magazin101:48
Ebru Gündeşdən boşanma iddialarına CAVAB - FOTO
-
İdman01:20
Məşq edərkən maşın vurdu: Paris-2024-ü buraxacaq
-
Qoroskop00:42
Günün qoroskopu: gəlirləriniz arta bilər
-
Nida Xəbər 00:27
Sərdar Cəlaloğlu namizədliyini geri götürdü - Səbəbini belə izah etdi
-
Magazin100:12
"Ərim deyir ki, üçüncü uşaq olmasa, səni boşayacam" - Sevda Yahyayeva
-
İdman26 İyul 22:00
Azərbaycan nümayəndə heyəti paraddan keçdi - VİDEO