Mətbəx
Həkim ən faydalı turşuları açıqladı
Leço və duzlu kələm ən faydalı konservilərdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Gazeta.ru”-ya müsahibəsində dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq məlumat verib.
“Sirkəsiz və külli miqdarda ucuz bitki yağlarsız hazırlasanız, leço daha faydalı olacaq. Turşu kələm şübhəsiz ki, faydalıdır, tərkibində bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran və orqanizmin immun sistemini dəstəkləyən probiotik bakteriyalar var” , - ekspert qeyd edib.
Həkim vurğulayıb ki, duzlu kələmi sürfəyə qoymazdan əvvəl axar suyun altında yuyulmalıdır. Mütəxəssis əlavə edib ki, konservi məhsullarını ədviyyatlı və zeytun yağı ilə bişirmək daha yaxşıdır və onlara çox miqdarda duz və şəkər əlavə etməyə gərək yoxdur.
Bundan əlavə, dietoloq duzlu suda qaynadılması lazım olan konserviləri etməməyi tövsiyə edib. Həkim qeyd edib ki, onlar orqanizmdə duzun miqdarını artırır ki, bu da sağlamlıq üçün zərərlidir. “Xroniki xəstəlikləri olan insanlar belə məhsullardan xüsusilə uzaq durmalıdı”, - Qinzburq yekunda bildirib.
-
İqtisadi gündəm14:17
Azərbaycan əhalisi ərzağa bu qədər pul xərcləyir: Maaşdan yerdə nə qalır?
-
Səhiyyə13:51
Teymur Musayev əmr imzaladı - Bu uşaqlara...
-
İdman13:26
Musa Qurbanlının Messi ilə FOTOSU yayıldı: Onlar necə görüşüb?
-
İdman13:01
"Real"ı yarımfinala daşıyan Luninin memar gözəlçəsi - FOTOLAR
-
Sosial12:31
Kəmaləddin Heydərov onu yüksək vəzifəyə təyin etdi - FOTO
-
Maraq dünyası12:00
May ayının şanslı BÜRCLƏRİ
-
Hadisə11:18
"Oğlan subay olub, qız isə..." - Bakıda gənclər hamamda necə ölüb? - VİDEO
-
Dünya10:41
Rusiya hərəkətə keçdi: Bu ölkə qırıcıları havaya qaldırdı