Mətbəx
Həkim ən faydalı turşuları açıqladı

Leço və duzlu kələm ən faydalı konservilərdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Gazeta.ru”-ya müsahibəsində dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq məlumat verib.
“Sirkəsiz və külli miqdarda ucuz bitki yağlarsız hazırlasanız, leço daha faydalı olacaq. Turşu kələm şübhəsiz ki, faydalıdır, tərkibində bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran və orqanizmin immun sistemini dəstəkləyən probiotik bakteriyalar var” , - ekspert qeyd edib.
Həkim vurğulayıb ki, duzlu kələmi sürfəyə qoymazdan əvvəl axar suyun altında yuyulmalıdır. Mütəxəssis əlavə edib ki, konservi məhsullarını ədviyyatlı və zeytun yağı ilə bişirmək daha yaxşıdır və onlara çox miqdarda duz və şəkər əlavə etməyə gərək yoxdur.
Bundan əlavə, dietoloq duzlu suda qaynadılması lazım olan konserviləri etməməyi tövsiyə edib. Həkim qeyd edib ki, onlar orqanizmdə duzun miqdarını artırır ki, bu da sağlamlıq üçün zərərlidir. “Xroniki xəstəlikləri olan insanlar belə məhsullardan xüsusilə uzaq durmalıdı”, - Qinzburq yekunda bildirib.

-
Hadisə03:32
Azərbaycanda ər arvadını qardaşına çay verdiyi üçün döydü - VİDEO
-
Magazin201:47
Teylor Svift ilin adamı seçildi
-
Hadisə01:04
Mədəkiçiltmə qurbanı olan Vüqar ölümündən əvvəl bunu edibmiş
-
Dünya00:57
Prezidentin oğlunu daşıyan maşın kuryeri vurub öldürdü
-
Sosial00:53
Azərbaycanda bu evlər dövlət tərəfindən təmir olunacaq
-
Nida Xəbər 00:23
Azərbaycan sərhədinə 20 km tıxac yarandı - VİDEO
-
Qoroskop00:13
Günün ULDUZ FALI: Çalışmağa davam etsəniz...
-
Hadisə6 Dekabr 23:12
Ramiz Mehdiyevin bankında 400 minlik oğurluq