Mətbəx
Həkim ən faydalı turşuları açıqladı
Leço və duzlu kələm ən faydalı konservilərdir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə “Gazeta.ru”-ya müsahibəsində dietoloq, tibb elmləri doktoru Mixail Ginzburq məlumat verib.
“Sirkəsiz və külli miqdarda ucuz bitki yağlarsız hazırlasanız, leço daha faydalı olacaq. Turşu kələm şübhəsiz ki, faydalıdır, tərkibində bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdıran və orqanizmin immun sistemini dəstəkləyən probiotik bakteriyalar var” , - ekspert qeyd edib.
Həkim vurğulayıb ki, duzlu kələmi sürfəyə qoymazdan əvvəl axar suyun altında yuyulmalıdır. Mütəxəssis əlavə edib ki, konservi məhsullarını ədviyyatlı və zeytun yağı ilə bişirmək daha yaxşıdır və onlara çox miqdarda duz və şəkər əlavə etməyə gərək yoxdur.
Bundan əlavə, dietoloq duzlu suda qaynadılması lazım olan konserviləri etməməyi tövsiyə edib. Həkim qeyd edib ki, onlar orqanizmdə duzun miqdarını artırır ki, bu da sağlamlıq üçün zərərlidir. “Xroniki xəstəlikləri olan insanlar belə məhsullardan xüsusilə uzaq durmalıdı”, - Qinzburq yekunda bildirib.
-
İdman22 Noyabr 23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 22 Noyabr 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122 Noyabr 22:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB22 Noyabr 21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region22 Noyabr 21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art22 Noyabr 21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya22 Noyabr 20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO
-
Sağlamlıq22 Noyabr 20:25
Restoranların təklif etdiyi ucuz setlər təhlükə saçır?