Mətbəx
Ətdə bu bakteriyaların olub-olmadığını necə bilməli?
Qiymədə salmonella və listeriya olub-olmadığını qoxusun aəsasən müəyyən edə bilərsiniz.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Yelena Solomatina bildirib. O, "Вечерней Москвой"ya müsahibəsində bakteriyaları tanımağın yollarını izah edib. Solomatinanın fikrincə, bu, dolayı əsaslarla edilə bilər.
"Məsələn, əgər qiymənin buzu artıq əriyibsə, uzun müddət rəfdə qalıbsa və mağazadakı soyuducu yaxşı işləmirsə, bundan əlavə, əgər ət məhsulunun qoxusu pis olarsa, bu, tərkibində təhlükəli bakteriyaların olmasından xəbər verə bilər. Salmonella və Listeria təzə ətdə də ola bilər. Onlar uzun müddət isti saxladıqda, həmçinin ilkin olaraq əvvəlki tərkibində olublarsa və yeni məhsul həmin ətçəkən maşından keçibsə, daha da çox çoxalacaqlar. Termal üsul qiymə ətdə olan salmonella və listeriadan qurtulmağa kömək edəcək, lakin belə əti çox yaxşı qızartmaq və bişirmək lazımdır. Məsələn, bişdikdən sonra ətdə qan qalsa, bakteriyalar ölməyəcək", - diyetoloq bildirib.
-
Magazin104:44
Dilarə Əliyeva: "14 il keçib hələ də bir insanla küsülüyəm" - VİDEO
-
Hadisə04:14
"Canavar gördüm" deyən 3 yaşlı qızın otağından görün nə çıxdı
-
Art03:43
"Arşın mal alan" filmi ilə bağlı nadir fotolar üzə çıxdı - VİDEO
-
Avropa02:42
Qrimm qardaşlarına məxsus "XƏZİNƏ" TAPILDI: indiyədək heç kimin...
-
Sosial02:12
Azərbaycanda yüksək vəzifəyə TƏYİNAT OLDU
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: yeni plan peyda olacaq
-
Magazin100:07
Azərbaycanlı müğənni evində ölü tapıldı - FOTO
-
Sosial30 Aprel 23:24
Bakıda qeyri-adi oğurluq - Qadın götürdüyü pulları görün harada gizlətdi