Yeni İl süfrəsində hansı yeməklər olmalıdır?
Bizi izləyin

Mətbəx

Yeni İl süfrəsində hansı yeməklər olmalıdır?

Yeni ildə süfrədəki yeməklərdən tez-tez dadmaq həzm pozğunluğuna və mədə ağrısına səbəb ola bilər.

Publika.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Marina Makişa Lenta.ru-ya açıqlamasında deyib. O, yeməkləri müəyyən qaydada yeməyi tövsiyə edib və hansı qidaların həzmə kömək etdiyini vurğulayıb:

"Əvvəlcə bir az tərəvəz, sonra yağsız balıq, kiçik bir hissə fermentləşdirilmiş qidaların, sonra isə digər yeməklərin dadına baxa bilərsiniz. İlk növbədə çoxlu lif ehtiva edən tərəvəzlər və göyərtilərə üstünlük verin".

Mütəxəssisin sözlərinə görə, onlar həzm sistemini stimullaşdırır və kifayət qədər az miqdarda kalori ilə toxluq hissi yaradır. Buna görə də, Yeni il şənliyinə tərəvəz ilə başlamaq daha yaxşıdır - təxminən 200-300 qram.

"Tərəvəz salatı da əla seçim olacaq və onu ağır olivye salatından əvvəl yemək tövsiyə olunur. Süfrədə müvafiq olaraq kələm və ya pomidor kimi turşu delikateslər də ola bilər. Fakt budur ki, bu məhsullar fermentləşdirilib və artıq həzmə kömək edən müəyyən miqdarda probiotik bakteriyaları ehtiva edir. Yeni il süfrəsinə nişastalı qidaları daha yaxşı həzm etməyə kömək edən fermentləşdirilmiş ət məhsulları da qoya bilərsiniz", - Marina Makişa bildirib.

Aytən

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm