Çaydandakı ərpi təmizləməyin yeganə yolu budur
Bizi izləyin

Mətbəx

Çaydandakı ərpi təmizləməyin yeganə yolu budur

Demək olar ki, hər çaydanda zamanla ərp yığılır. Bu, suda həll olunan duzlar - kalsium və maqnezium birləşmələri hesabına əmələ gəlir. Qaynayan zaman kalsium və maqnezium bikarbonatlar həll olunmayan karbonatlara çevrilir və divarlara çökür. Evdar qadınlar ərplə mübarizə aparmaq üçün bir çox üsuldan istifadə edirlər. Bəziləri sodadan istifadə etməyi məsləhət görür. Lakin kimyəvi baxımdan bu texnika səmərəsizdir.

Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri Rusiya Texnologiya Universitetinin qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov Lenta.ru-ya açıqlamasında bildirib.

O bildirib ki, ərp turşularla yaxşı həll olunur. Və soda turşu deyil, qələvi bir mühit yaradır, buna görə də ərpi effektiv şəkildə aradan qaldırmayacaq.

Doroxov həmçinin şirin qazlı içkilərdən istifadənin də çox təsirli olmadığını vurğulayıb. Ekspert bildirib ki, onların tərkibində ortofosfor turşusu var, lakin sodadakı tərkibi son dərəcə azdır, buna görə də çaydanda ərp çoxdursa, onun çox hissəsi qalacaq.

"Bu məqsədlər üçün sirkədən istifadə etmək də tövsiyə edilmir: onu çox töksəniz və ya çox uzun müddət saxlasanız, çaydanın daxili metal örtüyü ilə reaksiyaya girməyə başlaya bilər. Optimal vasitələr limon turşusu və ya təbii turşuları ehtiva edən xüsusi qarışıqlardır: laktik və ya limon", - o vurğulayıb.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm