Toyuğun ƏN ZƏHƏRLİ HİSSƏLƏRİ: qorxulu xəstəliklərə yoluxdurur
Bizi izləyin

Mətbəx

Toyuğun ƏN ZƏHƏRLİ HİSSƏLƏRİ: qorxulu xəstəliklərə yoluxdurur

Aşpazlar kəsilmiş toyuğun hansı hissəsinin tamamilə atılması lazım olduğunu açıqlayıblar.

Bu barədə Publika.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir.

Əslində, bir çox insanlar həmin hissədən müntəzəm və məmnuniyyətlə istifadə edirlər. Bu, ümumi sağlamlığınıza zərərli təsirlərlə dolu ola bilər.

Məsələn, toyuq dərisini yeməkdən çəkinməlisiniz. Fakt budur ki, demək olar ki, tamamilə yağdan ibarətdir. İnsanlar arasında dəri, bud və toyuq döşlərinin dərisinin kollagen liflərinin əla mənbəyi olduğuna dair məşhur bir inanc var. Əslində, bu reallıqdan uzaqdır. Toyuğun bu hissəsi praktiki olaraq bədəni kollagenlə qidalandırmır, lakin çəkiyə asanlıqla zərər verə bilər. Bundan əlavə, toyuq dərisində çoxlu sayda bakteriya var.

Toyuq ağciyərləri qadağan olunmuş qidalar siyahısında ikinci yerdədir. Məlum olub ki, hətta yüksək temperaturla düzgün müalicə bütün parazitləri onlardan tamamilə çıxara bilmir. Bu, bir insanı təhlükəli yoluxucu xəstəliklərə yoluxdurmaqla təhlükəli ola bilər. Eyni şey toyuq quyruğu və quyruq hissəsinə də aiddir.

Əgər insan tez-tez toyuq başı yeyirsə, bu onun sağlamlığı üçün təhlükəli ola bilər. Fakt budur ki, yığılmış zərərli maddələr quşun baş hissəsində qalır. Xoşbəxtlikdən, sadalanan maddələrin bəziləri Azərbaycan yeməklərində praktiki olaraq tapılmır. Bununla belə, toyuq sevənlər pəhrizlərinə daha diqqətli olmalıdırlar.

Hüseyn İbadlı

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm