Soyuducuda saxladığımız gizli təhlükə: Fərqinə varmadan zəhərlənirsiniz
Bizi izləyin

Mətbəx

Soyuducuda saxladığımız gizli təhlükə: Fərqinə varmadan zəhərlənirsiniz

Mətbəxin xilaskarı olan soyuducu əslində bəzi qidalar üçün böyük tələ ola bilər.

Publika.az xəbər verir ki, soyuducuda saxlanmaması lazım olan üç vacib qida açıqlanıb: soğan, sarımsaq və kartof. Bu qidaların düzgün olmayan şəraitdə saxlanmasının sağlamlığınız üçün ciddi risklər yaratdığı bildirilir.

Soyuducuda saxladığımız soğan, kartof və sarımsaq düşündüyünüzdən də təhlükəli ola bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, bu qidalar soyuq havada zəhər çıxarır və sağlamlıq üçün ciddi risklər yaradır. Düzgün saxlama üsulları ilə sağlamlığınızı qoruyun və mətbəxdə gizli təhlükələrdən uzaq olun.

Qida eksperti Merve Atınç Saral soğanın rütubətli və soyuq mühitdə tez kifləndiyini və sağlamlığa zərər verdiyini vurğulayıb:

“Cücərmiş soğanın tərkibində daha çox antioksidan ola bilər, ancaq soyuducuda saxlandıqda tez xarab olur və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Kartofu sərin, qaranlıq və nəmlik olmayan yerdə saxlamaq daha yaxşıdır. Sarımsaq düzgün saxlanmadıqda həm dadını, həm də qida dəyərini itirir”.

Aysel Şahmar

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm