Mətbəx
Soyuducuda saxladığımız gizli təhlükə: Fərqinə varmadan zəhərlənirsiniz
Mətbəxin xilaskarı olan soyuducu əslində bəzi qidalar üçün böyük tələ ola bilər.
Publika.az xəbər verir ki, soyuducuda saxlanmaması lazım olan üç vacib qida açıqlanıb: soğan, sarımsaq və kartof. Bu qidaların düzgün olmayan şəraitdə saxlanmasının sağlamlığınız üçün ciddi risklər yaratdığı bildirilir.
Soyuducuda saxladığımız soğan, kartof və sarımsaq düşündüyünüzdən də təhlükəli ola bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, bu qidalar soyuq havada zəhər çıxarır və sağlamlıq üçün ciddi risklər yaradır. Düzgün saxlama üsulları ilə sağlamlığınızı qoruyun və mətbəxdə gizli təhlükələrdən uzaq olun.
Qida eksperti Merve Atınç Saral soğanın rütubətli və soyuq mühitdə tez kifləndiyini və sağlamlığa zərər verdiyini vurğulayıb:
“Cücərmiş soğanın tərkibində daha çox antioksidan ola bilər, ancaq soyuducuda saxlandıqda tez xarab olur və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Kartofu sərin, qaranlıq və nəmlik olmayan yerdə saxlamaq daha yaxşıdır. Sarımsaq düzgün saxlanmadıqda həm dadını, həm də qida dəyərini itirir”.
Aysel Şahmar
-
Sosial18:36
Azərbaycanda uşağına üç ad vermək istədi, amma...
-
Avropa18:12
Şoltsdan Trampa sərhədlərlə bağlı VACİB XATIRLATMA
-
Sağlamlıq18:00
Qorxmayaq, amma qorunaq - Bu xəstəliyi törədən viruslar...
-
Sosial17:06
Qəpikləri 250, 150, 80 manata satırlar - VİDEO
-
Dünya16:30
Naci Görürdən zəlzələ xəbərdarlığı: 10 bal gücündə hiss olunacaq
-
Dünya16:20
ABŞ nüvə müharibəsinə başlasa, hədəfi Türkiyə olacaq - Şok detallar
-
Hadisə16:00
Azərbaycanda kişi 3 uşaq atası olan dostunu zorladı: birlikdə araq içiblər, sonra onun...
-
Sağlamlıq14:50
Əbədi gəncliyin açarı olan məhsullar: Neçə il yaşayacağınızı özünüz TƏYİN EDİN