Mətbəx
Yumurtanı uzun müddət təzə saxlamağın SİRLƏRİ - Bu qaydaları hər kəs bilmir

Yumurta şıltaq bir məhsuldur, lakin onları uzun müddət təzə saxlamaq olduqca mümkündür! Əsas odur ki, bu sağlam məhsulun vaxtından əvvəl korlanmasının qarşısını almağa kömək edəcək bir neçə sadə qaydaları biləsiniz.
Publika.az sözügedən qaydaları təqdim edir:
- Yumurtalar soyuducuda 0 ilə +4 °C temperaturda saxlanılmalıdır. İdeal yer qapıda deyil, temperaturun daha sabit olduğu orta rəfdədir.
- Yumurtaları orijinal qablaşdırmada və ya ucu aşağı olan xüsusi qabda saxlamaq yaxşıdır - bu şəkildə sarısı mərkəzdə qalır.
- Yumurtaları saxlamazdan əvvəl yumağa ehtiyac yoxdur - təbii qoruyucu təbəqə onların təravətini uzadır. Yumurtalar artıq yuyulubsa, bir həftə ərzində istifadə edilməlidir.
- Təzəliyini yoxlamaq üçün suya bir yumurta qoyun: təzəsi batacaq, köhnəsi üzəcək.
Saxlama müddəti:
- Qabıqda xam - 3 aya qədər;
- Bərk qaynadılmış - 1 həftəyə qədər;
- Qabıqsız (konteynerdə) - 2 gün.
Uzun müddət çoxlu yumurta saxlamaq lazımdırsa, qabıqları bitki yağı ilə yağlayın - bu məsamələri bağlayacaq və təravəti uzadır. Və unutmayın: çatlamış yumurtaları saxlamaq olmaz, dərhal istifadə edin!
Hüseyn İbadlı

-
Magazin100:00
"Aysunun alnından öpərəm"
-
Sosial13 May 23:24
"TikTok"da məşhurlaşan ata: "Günortaya qədər qadın işləri görürəm" - VİDEO
-
Səhiyyə13 May 23:12
Azərbaycanda cərraha yüksək VƏZİFƏ VERİLDİ - FOTO
-
ABŞ13 May 22:40
Müəmmalı qara "CƏHƏNNƏM PORTALI": ABŞ səmasında nə baş verir? - VİDEO
-
Kriminal13 May 22:24
"Eşidib ki, inilti səsi gəlir" - Elgün İbrahimovun ölümünün ŞOK TƏFƏRRÜATI
-
Magazin113 May 21:50
Milyarderin aktrisa gəlini qatarda elə pozalar verdi ki... - FOTO
-
ABŞ13 May 21:40
Tramp İranı iflasa uğratmaqla HƏDƏLƏDİ
-
Nida Xəbər 13 May 21:30
Vüqar Süleymanov vəzifəsindən AZAD EDİLDİ