Soğan qabığını atdığınıza peşman olacaqsınız: Görün hansı faydaları var
Bizi izləyin

Mətbəx

Soğan qabığını atdığınıza peşman olacaqsınız: Görün hansı faydaları var

Adətən yemək bişirərkən soyulub atılan soğan qabığı, əslində həm sağlamlıq, həm də gündəlik həyat üçün əvəzsiz vasitəyə çevrilə bilər.

Publika.az xəbər verir ki, soğan qabları antioksidant və kaliumla zəngin olması ilə bir çox sahədə istifadə oluna bilər:

Təbii gübrə

Soğan qabları torpaq üçün əla təbii gübrədir. Tərkibindəki kalium torpağı zənginləşdirir, bitkilərin sağlam böyüməsinə kömək edir. Kompost üçün də ideal seçimdir.

Saç üçün tonik

Bir ovuc soğan qabını suda qaynadıb soyudun və süzün. Əldə etdiyiniz suyu saç diblərinə masaj edərək tətbiq edin. 15 dəqiqə saxladıqdan sonra yuyun. Bu qarışım saç tökülməsinin qarşısını ala və saç köklərini gücləndirə bilər.

Təbii parça boyası

Pambıq və kətan kimi təbii parçaları soğan qabığı ilə qızılı-narıncı tonlara boyamaq mümkündür. Qabıqları qaynadın və parça ilə birlikdə suda saxlayın.

Təbii təmizlik vasitəsi

Soğan qabıqları mikrob qırıcı təsirə malikdir. Onları qaynadıb əldə etdiyiniz suyu sprey qabına doldurun və mətbəx səthlərini, vanna otağını təmizləmək üçün istifadə edin.

Sağlamlıq üçün soğan çayı

Soğan qabığında olan “quercetin” adlı antioksidant sayəsində orqanizminizi gücləndirə bilərsiniz. Bir ovuc qabığı qaynadaraq süzün və ilıq halda için. Soyuqdəyməyə qarşı və immuniteti gücləndirmək üçün faydalıdır.

Roza

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm