Sağlamlıq
Hər gün bu tərəvəzi yeyən insanda xərçəng olmur
Elmi araşdırmalar göstərib ki, kələmin bütün növləri (ağ kələm, qırmızı kələm, gül kələmi, pekin kələmi, kolrabi, brokkoli) güclü xərçəngəleyhinə təsirə malikdir.
Bütün kələm növlərində kanserogen (xərçəngin inkişafına təkan verən) maddələrini neytrallaşdıran və bununla da xərçəngin riskini azaldan "sulforafan" var. Bu maddə xüsusilə brokkoli kələmində çoxdur.
Müxtəlif ölkələrdə laboratoriya heyvanları üzərində aparılan eksperimentlər göstərib ki, kələmin bütün növləri xərçəng hüceyrələrinin inkişafını və yayılmasını xeyli ləngidir.
Həkimlər insanlara hər gün müxtəlif kələm növlərini qidalanmalarına daxil etməyi tövsiyə edirlər. Nəzərə almaq lazımdır ki, kələm mümkün qədər çiy və ya buğda bişirilmiş halda (kələm salatı, buğda bişirilmiş brokkoli və ya gül kələmi və s.) qəbul edilməlidir. Bu kələmin tərkibində olan bütün xərçəngəleyhinə maddələri saxlamağa kömək edir. (saglamolun.az)
-
Sosial12:30
Bakının bu qəsəbəsində hamı evini satır - 25-30 min...
-
Sosial11:35
Bakıda yanan TIR-da yatan sürücü son anda XİLAS EDİLDİ - VİDEO
-
Cənubi Qafqaz09:50
Paşinyan 1000-dən çox xüsusi təyinatlını sərhədimizə göndərdi - Nə baş verir?
-
Hadisə09:35
Tanınmış aşığın gəlini evdən qaçdı - VİDEO
-
Nida Xəbər 09:30
Ermənistan polisi Azərbaycanla sərhəddə xüsusi əməliyyat keçirir - Saxlanılanlar var
-
Hadisə09:18
Əri tərəfindən başı kəsilən Sevincin toy görüntüləri - VİDEO
-
Magazin208:45
18 il sonra Şeron Stoundan “Kurtlar Vadisi” ETİRAFI - VİDEO
-
Ekologiya08:30
Bakıda küləkli hava nə vaxtadək davam edəcək?