Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Şəkərin səviyyəsini aşağı salan ucuz kələm RESEPTİ

Şəkər xəstəsi olan insanlar yediyinə və içdiyinə xüsusilə diqqət etmək məcburiyyətindədir. Çünki bir sıra yeməklər qanda şəkərin miqdarının yüksəlməsinə səbəb ola bilər.

Şəkər xəstəliyi əlamətləri
Daimi yorğunluq
Tez-tez əsəbiləşmək və birdən hirslənmək
Susuzluq hissi
Ağız quruluğu

Bu kimi əlamətlər şəkər xəstəliyinin ən qabarıq olan əlamətləri arasında yer alır. Düzgün qidalanma proqramı hazırlamazdan əvvəl ilk olaraq həkim nəzarətindən keçməli və şəkər səviyyəsini yoxlatdırmalısınız.

Publika.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, məşhur loğman İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstələrinə kətən toxumu, şirin kartof və kələm suyu içməyi tövsiyə edib.

Kətan toxumu

Kətan toxumunun tərkibində yüksək lif və yağ turşuları var. Kətan toxumu eyni zamanda sağlam yağ turşuları olan və bədənin istehsal etmədiyi pmhe-3 və Omeqa-6 yağ turşuları ilə ümumi sağlamlıq üçün faydalıdır, həm də şəkəri aşağı salır.

Şirin kartof

Şirin kartof aşağı qlisemik indeksinə malikdir və qanda şəkərin miqadarını sabit saxlayır. Şirin kartof qanda şəkərin miqdarını yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsini mane olur.

Limon-alma sirkəsi qarışığı

Yüksək karbonatlı xörəkləri turş limon və alma sirkəsi birlikdə istifadə etdikdə qlisemik göstəricilərin düşməsinə yardımçı olur. Bundan əlavə, alternetiv tibb mütəxəssisləri şəkəri aşağı salan və nəzarət altına alan şəfalı bitkilərdən istifadə etməyi təklif edir.

Türkiyənin məşhur loğmanı İbrahim Saraçoğlu şəkər xəstəsi olanlara şəkəri aşağı salmaq üçün kələm müalicəsini təklif edir.

Kələmlə müalicə üsulu

Image result for lahana kürü tarifi

Kələmin ən üst təbəqəsində yerləşən yarpaqlarını bir qismini təmizləyin və xlorsuz suyun içərisində 15 dəqiqə ərzində qaynadın. Bu suyu ac və ya tox qarına hər gün için. Kələm suyu qanda şəkərin səviyyəsini nəzarətdə saxlayır.

Aşağıdakı məhsullar isə qanda şəkərin miqdarını yüksəltdiyi üçün diabet xəstələrinə qətiyyən tövsiyə olunmur.

Şəkər səviyyəsini yüksəldən ərzaqların siyahısı isə bunlardır:

Soya südü

Gül kələmi

Az yağlı süd

Müsli

Kəpək

Kələm

Göbələk

Pomidor

İstiot

Albalı

Alça

Qreypfrut

Şaftalı

Alma

Kahı

Yaşıl lobya

Soğan

Armud

Quru ərik

Az yağlı qatıq

Çovdar

Buğda

Noxud

Yerkökü

Badımcan

Bu növ qidalardan daimi istifadə etmək bir müddət sonra bədəninizin insülün müqavimətini artıraraq 2-ci növ diabet xəstəliyinə tutulmaq riskini çoxaldır.

Aytən

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm