Sağlamlıq
Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş... - XƏBƏRDARLIQ
Ət və ya balıq bulyonu ilə bişirilən şorba mədəaltı vəzi və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlara zərər verə bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Gazeta.ru-ya tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, adətən belə şorbaların tərkibi çox zəngin olur və çoxlu yağ yağ əlavə olunur:
"Bu, şorbanın kalorisi yüksəkdir, çünki onun tərkibinə tez-tez kartof və əriştə qatırlar.
Borş, xarço, solyanka kimi yağlı qatılaşdırılmış ət bulyonlarında şorba mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (pankreatit, qastrit, xolesistit, enterokolit) olan insanlar tərəfindən yeyilməməlidir".
Qastroenteroloq əlavə edib ki, yüngül tərəvəz şorbaları pəhriz yeməyi hesab olunur. Onun sözlərinə görə, bu cür şorbalar mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini normallaşdırır, həyati vacib vitamin və mineralların çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Arıqlama və ya müalicə zamanı tərəvəz şorbalarını pəhrizə daxil etmək lazımdır.
Hüseyn İbadlı
-
Rəsmi xronika13:26İlham Əliyev sərəncam imzaladı
-
Dünya12:52Türkiyənin yeni dəhlizi İsraildə təşviş yaratdı: Təl-Əviv bölgədəki mövqeyini itirir
-
Sosial12:46Pensiya yaşı ilə bağlı deputatdan təklif: 3 və daha çox uşağı olanlar...
-
İdman12:40“Qarabağ”ın ingilislərlə 8-ci dueli: 10 illik həsrət bitəcək?
-
MDB11:30Moskvada görüş: Şoyqu Azərbaycan və Ermənistandan olan həmkarları ilə nəyi müzakirə edəcək?
-
Nida Xəbər 11:06Mirzoyan sülh müqaviləsindən danışdı: Bu, üçüncü dövlətlərə imkan verməyəcək ki...
-
Magazin210:24Xalq artistinin biznesi təhlükədə: Qızının adını daşıyan brend əldən gedir - FOTO
-
Dünya09:00“Taurus” raketlərinin Ukraynaya verilməsi riski barədə XƏBƏRDARLIQ: "MI6 nəsə hazırlayır"






































