Sağlamlıq
Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş... - XƏBƏRDARLIQ

Ət və ya balıq bulyonu ilə bişirilən şorba mədəaltı vəzi və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlara zərər verə bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Gazeta.ru-ya tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, adətən belə şorbaların tərkibi çox zəngin olur və çoxlu yağ yağ əlavə olunur:
"Bu, şorbanın kalorisi yüksəkdir, çünki onun tərkibinə tez-tez kartof və əriştə qatırlar.
Borş, xarço, solyanka kimi yağlı qatılaşdırılmış ət bulyonlarında şorba mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (pankreatit, qastrit, xolesistit, enterokolit) olan insanlar tərəfindən yeyilməməlidir".
Qastroenteroloq əlavə edib ki, yüngül tərəvəz şorbaları pəhriz yeməyi hesab olunur. Onun sözlərinə görə, bu cür şorbalar mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini normallaşdırır, həyati vacib vitamin və mineralların çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Arıqlama və ya müalicə zamanı tərəvəz şorbalarını pəhrizə daxil etmək lazımdır.
Hüseyn İbadlı

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu