Sağlamlıq
Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş... - XƏBƏRDARLIQ
Ət və ya balıq bulyonu ilə bişirilən şorba mədəaltı vəzi və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlara zərər verə bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Gazeta.ru-ya tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, adətən belə şorbaların tərkibi çox zəngin olur və çoxlu yağ yağ əlavə olunur:
"Bu, şorbanın kalorisi yüksəkdir, çünki onun tərkibinə tez-tez kartof və əriştə qatırlar.
Borş, xarço, solyanka kimi yağlı qatılaşdırılmış ət bulyonlarında şorba mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (pankreatit, qastrit, xolesistit, enterokolit) olan insanlar tərəfindən yeyilməməlidir".
Qastroenteroloq əlavə edib ki, yüngül tərəvəz şorbaları pəhriz yeməyi hesab olunur. Onun sözlərinə görə, bu cür şorbalar mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini normallaşdırır, həyati vacib vitamin və mineralların çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Arıqlama və ya müalicə zamanı tərəvəz şorbalarını pəhrizə daxil etmək lazımdır.
Hüseyn İbadlı
-
Sosial17:38
Bakı dünyanın İdman Paytaxtı seçildi
-
İdman16:48
Qazaxıstanlı milyarder İngiltərədə klub aldı
-
Region15:59
Nazir müavininin oğluna 7 il həbs cəzası verildi
-
Sosial15:10
Cəsarət Valehova vəzifə verildi
-
Hadisə14:33
Azərbaycanlı vəkil həbs edildi
-
Nida Xəbər 13:43
Axırda Köçəryanı, Sarkisyanı göstərəcəklər: Simonyan sərhəddəki aksiyanı ələ saldı
-
Rəsmi xronika12:50
İlham Əliyev bu sazişi təsdiqlədi
-
Rəsmi xronika12:31
Bu şəxslər cəzalandırılacaq