Sağlamlıq
Bu şorbalar olduqca təhlükəli imiş... - XƏBƏRDARLIQ
Ət və ya balıq bulyonu ilə bişirilən şorba mədəaltı vəzi və mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlara zərər verə bilər.
Publika.az xəbər verir ki, bunu Gazeta.ru-ya tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yekaterina Kaşux bildirib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, adətən belə şorbaların tərkibi çox zəngin olur və çoxlu yağ yağ əlavə olunur:
"Bu, şorbanın kalorisi yüksəkdir, çünki onun tərkibinə tez-tez kartof və əriştə qatırlar.
Borş, xarço, solyanka kimi yağlı qatılaşdırılmış ət bulyonlarında şorba mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri (pankreatit, qastrit, xolesistit, enterokolit) olan insanlar tərəfindən yeyilməməlidir".
Qastroenteroloq əlavə edib ki, yüngül tərəvəz şorbaları pəhriz yeməyi hesab olunur. Onun sözlərinə görə, bu cür şorbalar mədə-bağırsaq traktının hərəkətliliyini normallaşdırır, həyati vacib vitamin və mineralların çatışmazlığını doldurmağa kömək edir. Arıqlama və ya müalicə zamanı tərəvəz şorbalarını pəhrizə daxil etmək lazımdır.
Hüseyn İbadlı
-
İqtisadi gündəm16:29Bu şirkətin dövlətə 4,6 milyon manat borcu var
-
Region15:37Qəzaya uğramış "C-130" ilə bağlı Türkiyədən yeni açıqlama
-
Nida Xəbər 14:30Azərbaycan bu ölkəyə milyard dollarlıq sərmayə yatırdı
-
Magazin214:00Sərxoş sərnişin Əməkdar artistə hücum etdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:42“Qarabağ Toxum” şirkətində maliyyə nöqsanı aşkarlandı
-
MDB13:10Tikinti şirkətinin rəhbəri maaş üçün gələn fəhlələrə atəş açdı
-
MDB12:30Əsgər gedən reper xüsusi təyinatlılarda xidmətə başladı - FOTO
-
Hadisə11:51Şəmkirdə məktəb direktorunun işdən çıxarılmasının səbəbi məlum oldu



























