Tabloid.az
Mal ətinin istehlakı qadınlarda hansı xəstəliyə səbəb olur?
Bir sıra mütəxəssislər küllü miqdarda mal ətindən istifadə edən qadınların çox vaxt orta yaşlarda sinə xərçəngi ilə rastlaşdığını bildirir.
Məlumat üçün bildirək ki, ətin təhlükəsi haqqında məlumatlar alimlər tərəfindən ilk dəfə deyil ki, qeyd edilir. Ancaq hələ də bu məhsulun vurduğu ziyanın dərəcəsi tam olaraq məlum deyil.
Sonuncu tədqiqatda alimlər 36-45 yaşlarında olan səksən min qadının sağlamlığı haqqında məlumatları təhlil etdilər. Məlumat 1991-ci ildə toplandı. Bu zaman qadınlar öz gündəlik rasionunu təsvir edən anketlər doldururdular. Alınmış məlumatların analizi sübut etdi ki, mal ətinin daimi istehlakı sinə xərçəngi riskini 22 faiz artırır. Ət məhsullarından imtina edib paxla, qoz-fındıq və toyuq ətinə üstünlük verən qadınlarda isə bu risk 17% təşkil edir.
Alimlər qadınlara mal ətindən imtina etməyi məsləhət görürlər. Onun tərkibində orqanizm üçün çox faydalı və lazımlı birləşmələr olsa da, onun istehlakının həcmini yenə də azaltmaq lazımdır. Bu daha sonra sinə xərçənginin inkişafı ehtimalını azaltmağa kömək edəcək və bütovlükdə sağlamlığa müsbət təsir edəcək.
-
Region21:12
Diş həkimindən ŞOK ƏMƏL: implantı pasientin beyninə bağladı, sonra...
-
Sosial21:00
Yeddi gündən sonra meyiti tapılan İbrahimin FOTOSU
-
ABŞ20:12
Qız anası olmaq üçün 15 il dalbadal HAMİLƏ QALDI - FOTO
-
Magazin119:40
Rəqqasə Fatiməni məhkəməyə verdilər
-
Elm və təhsil19:30
Azərbaycanda məmur bu əməlinə görə İŞDƏN QOVULDU
-
Hadisə19:15
Bakı metrosunda sərnişin öldü
-
Kriminal18:36
İçki məclisi QANLA BİTDİ: Seyfullayev qətlə yetirildi
-
İdman18:24
Klopp və Salah arasında dava düşdü - VİDEO