Bilgi.az
Çiy toyuğu yumaq zəhərlənməyə səbəb olur
Alimlər çiy toyuğu yumağın qida zəhərlənməsilə nəticələnə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər.
AzNews.az BBC Azeri-yə istinadən xəbər verir ki, Britaniyada 4500
adam arasında keçirilən sorğuya əsasən, 44 faiz toyuğu bişirməzdən
əvvəl yuyur.
Amma ölkədə qida standartlarını tənzimləyən FSA agentliyi (Food
Standards Agency, Ərzaq Standartları Agentliyi) toyuğun yuyulması
vaxtı su sıçrantıları vasitəsilə bakteriyaların əllərə, mətbəxə,
paltara və avadanlıqlara yayıldığını bildirir.
Toyuğu yuyanlar bunu çirk və mikrobları aradan qaldırmaq üçün və ya
bir vərdiş kimi etdiklərini deyirlər.
Toyuğu hazırlamaq üçün məsləhətlər:
Çiy toyuğun üstünü bağlayıb onu soyudun
Onu soyuducunun alt hissəsində saxlayın ki, suyu digər məhsulların
üstünə damcılamasın
Çiy toyuğu yumayın
Çiy toyuğu hazırlayarkən bütün avadanlıqları, doğrama lövhələrini
və masaların üstlərini yuyun
Toyuğu yaxşı bişirin - ətin çəhrayı yerləri olmamalı, suyu şəffaf
olmalıdır
-
İdman01:15
Arda tarixi matçında belə qol vurdu - VİDEO
-
Qoroskop00:45
Günün qoroskopu: hadisələrin axarına müdaxilə etməyin, çünki...
-
Magazin126 Aprel 23:26
Xumar Qədimova daha bir məşhur şeiri mahnıya çevirdi - VİDEO
-
İnanc26 Aprel 23:02
Həcc ziyarəti ilə bağlı zəvvarlara XƏBƏRDARLIQ
-
Region26 Aprel 22:37
Başqa çıxış yolumuz yoxdur - Paşinyan
-
Hadisə26 Aprel 21:47
Dörd aylıq körpə binadan necə düşüb? - Hadisə yerindən GÖRÜNTÜLƏR
-
Magazin126 Aprel 21:35
Günelə nə olub? - Xəstəxanadan görüntüsünü paylaşdı və... - FOTO
-
Hadisə26 Aprel 21:10
Qırmızı işıqda keçən nazirin maşını aşdı - FOTO