Tabloid.az
Oqtay Ustadan gicitkən otu şorbası - Resept
Türkiyənin mətbəx kültüründə gicitkən otunun özünəməxsus yeri var. Bu bitki daha çox şorbalarda istifadə edilir. Sizə Oqtay Ustanın dadlı reseptlərindən biri olan gicitkən otu şorbasını təqdim edirik:
Tərkibi:
- 500 qr gicitkən otu
- 1 baş soğan
- 2 xörək qaşığı qaynadılmış buğda ( vəya iri bulqur)
- 1 stəkan qatıq
- 2 diş sarımsaq
- 1 xörək qaşığı un
- 1 çay qaşığı duz
- 5 stəkan ət suyu və ya su
- 1 yumurta
- 3 xörək qaşığı kərə yağı
Hazırlanması:
Gicitkəni bol suyla yuyub, incə-incə doğrayın. Qazana 2 xörək
qaşığı kərə yağını, doğradığınız soğanı, sarımsaq və gicitkən otunu
əlavə edib qovurun.
Daha sonra qaynadılmış buğdanı əlavə edib qarışdırın. (Bulquru isə qaynatmağa gərək yoxdur. Birbaşa əlavə edə bilərsiniz).
5 stəkan ət suyunu əlavə edib, zəif ocaqda qaynadın. Bir qabda yumurtanı, unu və qatığı yaxşıca qarışdırın. 1 xörək qaşığı kərə yağını kiçik qazana qoyub, üzərinə qarışdırdığmız sousu əlavə edin və qarışdıraraq bişirin. Daha sonra qaynamaqda olan şorbaya yavaş-yavaş əlavə edin.
Zəif atəşdə 10 dəqiqə bişirib ocaqdan alın. İsti-isti servis edin.
Şorbanın üzərinə quru nanə və qırmızı pul bibər də aləvə etmək olar.
Tabloid.az
-
Maraq dünyası02:19
Dünyanın ən lənətlənmiş adası: Kim yaşadısa... - FOTO
-
Region01:50
İranda qadın alveri və intim xidmətlər barədə ŞOK FAKTLAR - VİDEO
-
İdman01:08
"Real" ÇL-nin finalında! - VİDEO/YENİLƏNDİ
-
Region00:45
Putinlə Paşinyanın görüşü başa çatdı - YENİLƏNDİ
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: nüfuzlu insandan dəstək ala bilərsiniz
-
Hadisə8 May 23:34
Xırdalanda küçə itləri qadını dişlədi - ANBAAN VİDEO
-
Hadisə8 May 21:59
Hoteldə zəhərlənən dostlarla bağlı FAKTLAR: Qonaqlıq buna görə təşkil edilibmiş... - FOTO
-
Qoroskop8 May 20:55
Yeni ay bu 3 bürcü sevindirəcək – Şans onlardan yanadır