Mətbəx
Ətli əncir dolması necə hazırlanır? - RESEPT
Publika.az ağız dadını dəyişmək istəyən qurmanları ləzzətli əncir dolmasının resepti ilə tanış edir.
İnqrediyentlər:
1 ədəd soğan
1/2 türk qəhvəsi fincanı zeytun yağı
200 qram qiymə
2 xörək qaşığı fıstıq
1 türk qəhvə fincanı düyü
2 dəstə cibez (kələm və gül kələmini yığdıqdan sonra torpaqda qalan köklərindən böyüyən və böyüyən bir bitkidir )
3 budaq reyhan
1 çimdik duz və istiot
30 ədəd quru əncir
1 ədəd pomidor və alma
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 böyük fincan su və ya tərəvəz suyu
Hazırlanması:
Soğanı zeytun yağında qızardın. Qiyməni əlavə edib suyu çəkilənə qədər qovurun. Sonra fıstıqları tökün və rəngi qızarana qədər qarışdırın. Düyünü əlavə edib şəffaf olana qədər qarışdırın. Sonra ocaqdan alıb cibez və reyhanı qatın. Duz və istiotu zövqə görə təyin edin.
Əncirləri 10-15 dəqiqə qaynar suda saxlayın. Suyunu yaxşıca süzüb, soyumuş içliyi içinə doldurun. Qazan və ya tavanın dibinə dilim-dilim kəsilmiş pomidor və alma yerləşdirin. Üzərinə əncirləri düzüb kərə yağı dilimləri qoyun.Tərəvəz suyu əlavə edib 15 dəqiqə bişirin.
-
İKT07:47Samsung istifadəçilərinə ŞAD XƏBƏR - Peyk vasitəsilə...
-
Magazin106:16Kamilə Babayeva görün necə arıqlayıb - VİDEO
-
Əmlak05:15Bakıda plana düşən binaların söküntüsü nə vaxt bitəcək? - VİDEO
-
ABŞ04:44Zelenski ABŞ-a getdi
-
İdman00:30“Çelsi” görün kimə uduzdu
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Şüuraltı qorxularınızla üzləşə bilərsiniz
-
Cənubi Qafqaz27 Dekabr 23:36Paşinyan şeir yazdı, baraban çaldı - VİDEO
-
Magazin227 Dekabr 23:00Əməkdar artist tamaşadan öncə VƏFAT ETDİ

































.jpg)




