Mətbəx
Limon mürəbbəsi necə hazırlanır? - RESEPT
Yəqin ki, bir çox insan “limon mürəbbəsi” ifadəsini eşitməyib. Amma bu meyxoş meyvənin mürəbbəsi də digərləri qədər dadlı ola bilir.
Publika.az limon mürəbbəsinin hazırlanma qaydasını təqdim edir.
Ərzaqlar: 4 ədəd limon, 1 stəkan su, 2 stəkan şəkər tozu
Hazırlanması: Limonları yuyun. Qabıqlarını meyvəsoyanla soyun. Qabıqların üzərində ağ hissələrin qalmamasına diqqət edin. Daha sonra meyvənin ətrafında qalan ağ hissəni təmizləyin.
Limonları dilimləyin, qazana tökün və üzərinə şəkər tozunu gəzdirin. Qazanın qapağını qoyun. Limonların suyunu çıxarmasını gözləyin (4-5 saat).
Limon qabıqlarını dərin qaba qoyun və üzərinə isti su əlavə edin. 5 dəqiqə boyunca qabıqları süzün. Prosesi 3-4 dəfə təkrar edin. Daha sonra limon qarışığının üzərinə 1 stəkan su töküb az odda 40 dəqiqə bişirin. Qaynara düşəndə qabıqları qazana tökün.
Mürəbbə halına gələndə ocaqdan götürün.
Nuş olsun!
-
İdman22 Noyabr 23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 22 Noyabr 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122 Noyabr 22:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB22 Noyabr 21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region22 Noyabr 21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art22 Noyabr 21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya22 Noyabr 20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO
-
Sağlamlıq22 Noyabr 20:25
Restoranların təklif etdiyi ucuz setlər təhlükə saçır?