Bu içkilər xərçəng riskini ARTIRIR
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Bu içkilər xərçəng riskini ARTIRIR

Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.

Publika.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin yer aldığı müəyyənləşdirilib.

Alimlərin sözlərinə görə şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasına səbəb qanda şəkərin səviyyəsinin qalxması olur.

Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub.

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm