Sağlamlıq
Bu məhsulları mikrodalğalı sobada qızdırdıqda “zəhərə” çevrilir
Çuğundur, turp və kərəvizin tərkibində mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra sinir sisteminin, böyrəklərin fəaliyyətini poza bilən, hamiləlik zamanı dölün zəhərlənməsinə, hətta ölümünə səbəb olan maddələr var. Düyü, makaron, kartof və fermentləşdirilmiş qidalar da yenidən qızdırılmamalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq, Estetik Kosmetologiya Mərkəzinin əməkdaşı Yelena Solomatina Ura.ruya verdiyi müsahibəsində deyib.
“Kartof və badımcanın tərkibində olan solanin daha aktivləşir və qızdırıldıqda əslində zəhərə çevrilir. Çuğundur, kök, turp, kərəvizdə olan nitratlar qızdırıldıqda nitrozaminlərə çevrilir. Bu isə artıq kanserogendir. Fermentləşdirilmiş qidalar (məsələn, duzlu kələm, turş süd məhsulları, qatıq, ayran, pendirlər və ya bişmiş alma) mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda faydalı bakteriyaları itirəcək və belə məhsulların heç bir faydası olmayacaq.
Çoxumuzun soyuducuda saxladığı düyü və makaron da sobada qızdırılmamalıdır. Bu məhsullarda patogen mikroflora yaxşı inkişaf edir, zəhərlənə bilərsiniz. Yağlı balıq da mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra zəhərə çevrilir”, - həkim yekunlaşdırıb.
Aytən Məftun
-
İdman14:14
Sürətli yolların ərəb gözəli: O, ABŞ-ın tarixinə necə düşüb?
-
Dünya13:30
Putindən ən yaxın dostuna sürpriz hədiyyə: Yük təyyarəsi ilə göndərdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:16
Dollarla bağlı SON MƏZƏNNƏ - İlk dəfə olaraq bu həddi ÖTDÜ
-
İdman12:43
Dünyanın ən gözəl qadın qolfçusu: Görün indi nə işlə məşğuldur - FOTOLAR/VİDEO
-
Dünya12:16
Xəbərdarlıq edildi: 30 milyon insan ölə bilər - Ən çox bu ölkələr zərbə alacaq
-
Region11:57
Hazırlıq başladı: Ermənistan ehtiyatda olan zabitləri bu tarixdə toplayır
-
Dünya11:23
Şimali Koreyanın Rusiyaya hərbi dəstəyi: Görün Moskva əvəzini nə ilə ödəyib
-
Region10:40
Ermənistanda soydaşımıza hücum etdilər - VİDEO