Sağlamlıq
Bu məhsulları mikrodalğalı sobada qızdırdıqda “zəhərə” çevrilir

Çuğundur, turp və kərəvizin tərkibində mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra sinir sisteminin, böyrəklərin fəaliyyətini poza bilən, hamiləlik zamanı dölün zəhərlənməsinə, hətta ölümünə səbəb olan maddələr var. Düyü, makaron, kartof və fermentləşdirilmiş qidalar da yenidən qızdırılmamalıdır.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri diyetoloq, Estetik Kosmetologiya Mərkəzinin əməkdaşı Yelena Solomatina Ura.ruya verdiyi müsahibəsində deyib.
“Kartof və badımcanın tərkibində olan solanin daha aktivləşir və qızdırıldıqda əslində zəhərə çevrilir. Çuğundur, kök, turp, kərəvizdə olan nitratlar qızdırıldıqda nitrozaminlərə çevrilir. Bu isə artıq kanserogendir. Fermentləşdirilmiş qidalar (məsələn, duzlu kələm, turş süd məhsulları, qatıq, ayran, pendirlər və ya bişmiş alma) mikrodalğalı sobada qızdırıldıqda faydalı bakteriyaları itirəcək və belə məhsulların heç bir faydası olmayacaq.
Çoxumuzun soyuducuda saxladığı düyü və makaron da sobada qızdırılmamalıdır. Bu məhsullarda patogen mikroflora yaxşı inkişaf edir, zəhərlənə bilərsiniz. Yağlı balıq da mikrodalğalı sobada qızdırıldıqdan sonra zəhərə çevrilir”, - həkim yekunlaşdırıb.
Aytən Məftun

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu