Sağlamlıq
50 yaşdan yuxarı şəxslərin daim yeməli olduğu qida

Kalsium və B12 vitamini çatışmazlığını aradan qaldırmaq üçün ispanaqı pəhrizə daxil etmək lazımdır. Bu göyərti növü 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün çox faydalı qida mənbəyidir.
Publika.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq Emi Qudson açıqlayıb.
Onun sözlərinə görə, ispanaqın 50 qramında A vitamininin gündəlik tələbatı var. Tərkibində qan keyfiyyətinin yüksəlməsi və onun laxtalanması üçün lazım olan çoxlu K vitamini də mövcuddur, bu maddə sümüklərdə kalsiumu qoruyub saxlamağa və onları gücləndirməyə kömək edir. Bu, xüsusilə 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün vacibdir.
“İspanaq kalsium, kalium və bəzi vitamin B12 ehtiva edir və bağırsaq, ürək sağlamlığı üçün vacib olan bitki lifi ilə zəngindir. Bu göyərtinin tərkibindəki antioksidanlar orqanizmin iltihabla mübarizə aparmasına kömək edir”, - deyə həkim bildirib.
Qudson onu da qeyd edib ki, bu yaşda qida rasionuna kifayət qədər miqdarda istənilən təzə tərəvəz əlavə etmək vacibdir.

-
Sağlamlıq06:46
Alimlərdən şad xəbər: Bu xəstəlik tarixə qovuşacaq
-
İdman04:50
İspaniya klublarının maaş həddi: “Real”la “Barsa” arasında uçurum var
-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video