Sağlamlıq
50 yaşdan yuxarı şəxslərin daim yeməli olduğu qida
Kalsium və B12 vitamini çatışmazlığını aradan qaldırmaq üçün ispanaqı pəhrizə daxil etmək lazımdır. Bu göyərti növü 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün çox faydalı qida mənbəyidir.
Publika.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı diyetoloq Emi Qudson açıqlayıb.
Onun sözlərinə görə, ispanaqın 50 qramında A vitamininin gündəlik tələbatı var. Tərkibində qan keyfiyyətinin yüksəlməsi və onun laxtalanması üçün lazım olan çoxlu K vitamini də mövcuddur, bu maddə sümüklərdə kalsiumu qoruyub saxlamağa və onları gücləndirməyə kömək edir. Bu, xüsusilə 50 yaşdan yuxarı insanlar üçün vacibdir.
“İspanaq kalsium, kalium və bəzi vitamin B12 ehtiva edir və bağırsaq, ürək sağlamlığı üçün vacib olan bitki lifi ilə zəngindir. Bu göyərtinin tərkibindəki antioksidanlar orqanizmin iltihabla mübarizə aparmasına kömək edir”, - deyə həkim bildirib.
Qudson onu da qeyd edib ki, bu yaşda qida rasionuna kifayət qədər miqdarda istənilən təzə tərəvəz əlavə etmək vacibdir.
-
Dünya16:54
Türkiyəli müəllimdən Azərbaycanla bağlı təsirli addım: Bayrağımızı... - VİDEO
-
Rəsmi xronika16:22
Prezident bu nazirə ali xüsusi rütbə verdi
-
Hadisə16:18
Bu şəxs Azərbaycandan məcburi çıxarılacaq: görün nə edib
-
Hadisə15:47
Bakıda MTN-də işləmiş qadını aldadıb 15 min manat aldılar
-
Magazin115:06
"Ailəli qadınların etdiklərini eşidəndə..." - VİDEO
-
İdman14:14
Sürətli yolların ərəb gözəli: O, ABŞ-ın tarixinə necə düşüb?
-
Dünya13:30
Putindən ən yaxın dostuna sürpriz hədiyyə: Yük təyyarəsi ilə göndərdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:16
Dollarla bağlı SON MƏZƏNNƏ - İlk dəfə olaraq bu həddi ÖTDÜ