Bilgi.az
Mətbəx sirləri: barmaq kababı
Publika.az "Sofra" dərgisinə
istinadən "Barmaq kababı"nın hazırlanma qaydasını təqdim
edir.
Tərkibi:
700 q mal və ya quzu əti
200 q kərə yağı
2 baş soğan
2 x.q. tomat pastası
3 badımcan
6 acı istiot
su
0,5 dəstə cəfəri
3 pomidor
duz
istiot
kəklikotu
bitki yağı
Əti quşbaşından bir az iri doğrayıb yuyun. 2 st.
su ilə bişirib bir kənara qoyun.
Kərə yağında xırda doğranmış soğanı qovurun. Tomat
pastası və əti əlavə edin. 2-3 dəqiqə qovurduqdan sonra 2 st. su
əlavə edin, duz vurub 20-25 dəqiqə orta itilikli ocaqda
bişirin.
Badımcan və istiotları 5 sm uzunluqda doğrayın.
Badımcanları duzlu suda saxlayıb acısını çıxarın. Süzüb
quruladıqdan sonra bitki yağında qovurun.
Sonra həmin yağda istiotları da
qovurun.
Əti xırda küpələrə paylaşdırın. Üzərinə kəklikotu
və qara istiot səpin. Qızarmış badımcan və istiotları əlavə edib
cəfəri səpin. Ən üstdə halqa doğranmış pomidorları
yerləşdirin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə
bişirin.
Nuş olsun!
-
Nida Xəbər 11:15
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə iştirak edir - Yeniləndi
-
Nida Xəbər 10:29
Qriqoryan İrana hesabat verdi: Delimitasiya ilə bağlı
-
Nida Təhlil 09:26
Füzulidən Berlinə uçuş: Əliyevin təyyarəsi niyə Qarabağdan qalxdı?
-
Sosial08:42
Azərbaycanda general vəfat etdi
-
Magazin208:00
Şakira açıq-saçıq geyimi ilə heyrətləndirdi - FOTO
-
Yaxın Şərq07:30
"Hizbullah" İsraili artilleriyadan atəşə tutdu
-
Dünya06:46
ÜST-dən siqaretlə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ: "Gənclərin 57%-i..."
-
Sosial05:15
Anasından asılı olan qızların 5 ƏLAMƏTİ - Sonrakı həyat necə olacaq?