Sağlamlıq
Kartof da xərçəngə səbəb ola bilər – ARAŞDIRMA
Alimlər kartofun xərçəngə səbəb ola biləcəyini açıqlayıblar.
Publika.az xəbər verir ki, soyuducuda mühafizə edilən kartofu yeməyin xərçəng riskini 50 faiz artırdığı bildirilib.
Ona görə də, mütəxəssislər kartofu soyuducuya qoymamağı məsləhət görüblər.
Araşdırmalar göstərib ki, kartof soyuducuda qaldıqda onun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilir. Belə kartofu sobada bişirdikdə və ya yağda qızartdıqda “akrilamid” adlı kimyəvi maddə ortaya çıxır.
“Akrilamid” qalan orqanizmdə isə xərçəngin müxtəlif növləri müşahidə edilə bilər.
Ləman Sultan
-
Kriminal09:00
Paytaxtda QANLI GECƏ: ailə üzvləri yaşadıqları evdə bıçaqlandılar - YENİLƏNDİ
-
İKT08:36
"Telegram"dan möhtəşəm YENİLİK: onu sata da bilərsiniz
-
Magazin106:46
Gülay Naziləyə 1000 manat verdi - VİDEO
-
İdman05:45
Neymar bu adanı alır: görün nələr var - FOTOLAR
-
Hadisə03:23
Lənkərandan ACI XƏBƏR: ölən və xəsarət alanlar var - FOTO
-
Magazin202:12
“Miss Russia 2024” müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
-
İKT01:21
"YouTube"a yeni RƏQİB GƏLİR: müsabiqə elan edildi
-
Region00:30
Türkiyədə silahlı qadın doğum evinin həkimlərini GİROV GÖTÜRDÜ