Sağlamlıq
Kartof da xərçəngə səbəb ola bilər – ARAŞDIRMA
Alimlər kartofun xərçəngə səbəb ola biləcəyini açıqlayıblar.
Publika.az xəbər verir ki, soyuducuda mühafizə edilən kartofu yeməyin xərçəng riskini 50 faiz artırdığı bildirilib.
Ona görə də, mütəxəssislər kartofu soyuducuya qoymamağı məsləhət görüblər.
Araşdırmalar göstərib ki, kartof soyuducuda qaldıqda onun tərkibindəki nişasta şəkərə çevrilir. Belə kartofu sobada bişirdikdə və ya yağda qızartdıqda “akrilamid” adlı kimyəvi maddə ortaya çıxır.
“Akrilamid” qalan orqanizmdə isə xərçəngin müxtəlif növləri müşahidə edilə bilər.
Ləman Sultan
-
Avropa17:20
Fitso Putinlə görüşə gedir, vəziyyət çətinləşir - Aİ necə reaksiya verəcək?
-
Kriminal16:40
Bakıda evakuator sürücüsündən şok əməl: 15 yaşlı qızı hotelə apardı, 6 gün ərzində...
-
Region16:00
Başı özünə qarışan Makrondan Paşinyan əl çəkmir: Yenə dəvət etdi
-
Dünya15:25
Liviyanın "Əsəd"i hərəkətə keçdi: Rusiya bu şəhərə qoşun göndərir
-
Dünya13:40
Trüdo baş nazir kreslosunu itirir - Görün nə ilə hədələyirlər
-
Sosial13:35
Polkovnik-leytenantın qızı Türkiyədə vəfat etdi
-
Sosial12:00
Adı ət olsa da... - Görün farş adı altında bizə nə yedirdirlər
-
Sosial11:30
Yeni qayda qüvvədə: Sələmi xatırladan kreditlərə son qoyulur?