Sağlamlıq
Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyan MÖCÜZƏ
Alimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib.
Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kimi həyati təhlükəli xəstəliklərin qarşısını alır. Daha da erkən bir fərziyyəyə görə diabet xəstələrinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə biləcək yüksək bir K vitamini ilə xarakterizə olunur.
Publika.az “Food News” nəşrinə istinadla xəbər verir ki, alimlər bu məhsulun şəkərli diabet xəstələrinin bədəninə təsirinin nə qədər əhəmiyyətli olduğunu yoxlayıblar.
Eksperiment çərçivəsində iştirakçılar dörd ay ərzində gündəlik iki unsiya (57 qram) püstə qəbul ediblər. Nəzarət qrupu iştirakçıları onlardan istifadə etmədilər.
Test nəticələri məhsulun diabetin qarşısını almaq qabiliyyətini təsdiqlədi. Püstə yeyən insanlarda yemək qəbul etməzdən əvvəl aşağı qlükoza səviyyəsi müşayiət edildi. Üstəlik, onların insulin müqaviməti baxımından göstəriciləri də yaxşılaşdı.
Qozun xərçəng əleyhinə xassələrinə gəlincə, elmi mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onları tərkibində çoxlu sayda selen və sink təmin edir.
-
Avropa17:20
Fitso Putinlə görüşə gedir, vəziyyət çətinləşir - Aİ necə reaksiya verəcək?
-
Kriminal16:40
Bakıda evakuator sürücüsündən şok əməl: 15 yaşlı qızı hotelə apardı, 6 gün ərzində...
-
Region16:00
Başı özünə qarışan Makrondan Paşinyan əl çəkmir: Yenə dəvət etdi
-
Dünya15:25
Liviyanın "Əsəd"i hərəkətə keçdi: Rusiya bu şəhərə qoşun göndərir
-
Dünya13:40
Trüdo baş nazir kreslosunu itirir - Görün nə ilə hədələyirlər
-
Sosial13:35
Polkovnik-leytenantın qızı Türkiyədə vəfat etdi
-
Sosial12:00
Adı ət olsa da... - Görün farş adı altında bizə nə yedirdirlər
-
Sosial11:30
Yeni qayda qüvvədə: Sələmi xatırladan kreditlərə son qoyulur?