Sağlamlıq
Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyan MÖCÜZƏ
Alimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib.
Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kimi həyati təhlükəli xəstəliklərin qarşısını alır. Daha da erkən bir fərziyyəyə görə diabet xəstələrinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə biləcək yüksək bir K vitamini ilə xarakterizə olunur.
Publika.az “Food News” nəşrinə istinadla xəbər verir ki, alimlər bu məhsulun şəkərli diabet xəstələrinin bədəninə təsirinin nə qədər əhəmiyyətli olduğunu yoxlayıblar.
Eksperiment çərçivəsində iştirakçılar dörd ay ərzində gündəlik iki unsiya (57 qram) püstə qəbul ediblər. Nəzarət qrupu iştirakçıları onlardan istifadə etmədilər.
Test nəticələri məhsulun diabetin qarşısını almaq qabiliyyətini təsdiqlədi. Püstə yeyən insanlarda yemək qəbul etməzdən əvvəl aşağı qlükoza səviyyəsi müşayiət edildi. Üstəlik, onların insulin müqaviməti baxımından göstəriciləri də yaxşılaşdı.
Qozun xərçəng əleyhinə xassələrinə gəlincə, elmi mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onları tərkibində çoxlu sayda selen və sink təmin edir.
-
Sosial19:35
Özünü öldürən sabiq pediatrın iş yoldaşı DANIŞDI: “Ailə məsələsi deyil..."
-
ABŞ19:25
Bayden Ukraynaya hərbi yardım haqqında qanunu İMZALADI
-
Rəsmi xronika18:40
Prezidentlər mətbuata bəyanatlarla çıxış etdilər - FOTO/YENİLƏNDİ
-
Hadisə18:33
Bakı hava limanında həyəcan siqnalı: Təyyarə qəza enişi etdi - FOTO
-
Sağlamlıq17:27
Yapon alimləri xərçənglə mübarizə üçün unikal vasitə hazırladı
-
Sosial17:00
Sabiq baş pediatrın intiharı ilə bağlı cinayət işi başlandı - Yeniləndi
-
Cənubi Qafqaz16:39
Ukrayna deputatları Vardanyanı biabır etdilər - Nobel Komitəsinə müraciət
-
MDB15:56
Həbs olunan generalla bağlı şok iddia: Boşanması uydurma olub