Sağlamlıq
Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyan MÖCÜZƏ
Alimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib.
Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kimi həyati təhlükəli xəstəliklərin qarşısını alır. Daha da erkən bir fərziyyəyə görə diabet xəstələrinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə biləcək yüksək bir K vitamini ilə xarakterizə olunur.
Publika.az “Food News” nəşrinə istinadla xəbər verir ki, alimlər bu məhsulun şəkərli diabet xəstələrinin bədəninə təsirinin nə qədər əhəmiyyətli olduğunu yoxlayıblar.
Eksperiment çərçivəsində iştirakçılar dörd ay ərzində gündəlik iki unsiya (57 qram) püstə qəbul ediblər. Nəzarət qrupu iştirakçıları onlardan istifadə etmədilər.
Test nəticələri məhsulun diabetin qarşısını almaq qabiliyyətini təsdiqlədi. Püstə yeyən insanlarda yemək qəbul etməzdən əvvəl aşağı qlükoza səviyyəsi müşayiət edildi. Üstəlik, onların insulin müqaviməti baxımından göstəriciləri də yaxşılaşdı.
Qozun xərçəng əleyhinə xassələrinə gəlincə, elmi mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onları tərkibində çoxlu sayda selen və sink təmin edir.
-
Nida Xəbər 18:51
Azərbaycanda hərbi qulluqçuların təhsili ilə bağlı normalar dəyişdirilir
-
Rəsmi xronika18:32
İlham Əliyev Zəngilan Elektrik Şəbəkəsinin Rəqəmsal İdarəetmə Mərkəzinin açılışında
-
Enerji17:19
Neft qiymətləri ilə bağlı qeyri-müəyyənlik: Hərbi-siyasi gərginlik olduqca...
-
Sosial16:16
Allahşükür Paşazadənin, Ramil Usubovun evində işləmiş qadın: "Haqqımı halal etmirəm"
-
Hadisə15:47
Bakı metrosunda qatar yoluna düşən sərnişin vəfat etdi - VİDEO
-
Rəsmi xronika15:30
İlham Əliyev Zəngilana getdi - YENİLƏNDİ
-
Cənubi Qafqaz15:07
Qərbi Azərbaycana qayıdış sülh müqaviləsinə daxil edilib? - Rəsmi açıqlama
-
İdman14:08
Ronaldonun Corcinası fanatlarını yenə ovsunladı: Çılpaq və heyranedici FOTOLARLA