Sağlamlıq
Moruq mürəbbəsinin heç bir faydası yoxdur! – Həkim açıqladı
Moruq mürəbbəsinin sağlamlığa faydaları həddən artıq şişirdilir, amma dondurulmuş və ya qurudulmuş moruq barədə eyni sözü demək olmaz.
Publika.az xəbər verir ki ki, diyetoloq Yuliya Xoxolkova Sankt-Peterburq telekanalına müsahibəsində bu giləmeyvədən maksimum fayda əldə etməyin yollarını izah edib.
Moruq ən faydalı və populyar yay giləmeyvələrindən biridir, immuniteti gücləndirir, əhval-ruhiyyəni qaldırır və damarların işinə kömək edir. Bununla belə, qidalanma mütəxəssisi xəbərdarlıq edib ki, məhsul təzə olarkən bütün xüsusiyyətlər qorunur. Lakin bişirildikdə və ya konservasiya olunduqda giləmeyvə ətirini və dadını saxlasa da, faydalarından məhrum olur. Odur ki, ekspert soyuqdəymə üçün mövsümdə təzə moruq yeməyi, payız-qış dövründə isə təzə dondurulmuş və ya dondurulmuş və qurudulmuşdan istifadə etməyi məsləhət görür.
“Moruq mürəbbəsi giləmeyvənin bütün faydalı təsirinin demək olar ki, itirilmiş versiyasıdır. Soyuqdəymə ilə mübarizədə moruq mürəbbəsinin rolu həddən artıq şişiridilir, lakin onu dondurulmuş və ya qurudulmuş şəklində istifadə etmək daha yaxşıdır”, - mütəxəssis qeyd edib.
Aytən Məftun
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO
-
Magazin14 Noyabr 22:24“Aygün xanımla aramızda soyuqluq var idi”
-
Sosial4 Noyabr 21:00Azərbaycanda bu rayon ləğv olunur?
-
ABŞ4 Noyabr 19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 18:48Baş Prokurorluq onun xəstəxanada ölümü bağlı AÇIQLAMA YAYDI





































