Sağlamlıq
Şəkərlə bağlı daha bir iddia: Yeganə sağlam şirniyyat nədir?
Harvard Universitetinin qidalanma və epidemiologiya professoru, MD Frank Hu şəkərin müxtəlif növləri haqqında danışaraq ondan tamamilə imtina etməyin düzgün olmadığını açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, professorun sözlərinə görə, sağlam yemək üçün şəkərdən tamamilə imtina etmək lazım deyil. Bununla belə, şəkərdən istifadə edərkən diqqətli olmalıyıq.
“Daha sağlam bir pəhriz üçün, adətən işlənmiş qidalarda olan əlavə şəkərin qəbulunu minimuma endirmək vacibdir”.
Li əlavə edib ki, bal və ya ağcaqayın siropu kimi təbii şəkərlər tamamilə təhlükəsiz deyil. Onların əsas üstünlüyü antioksidantların və faydalı maddələrin olmasıdır, lakin çox istehlak edilərsə, adi şəkərlə eyni nəticələrə səbəb olur. Mütəxəssis meyvələri yeganə sağlam şirniyyat adlandırıb. Çünki onlar qan qlükozasında güclü sıçrayışlara səbəb olmur.
Professor deyib ki, şirniyyatın zərərinə baxmayaraq, şəkərdən tamamilə imtina da faydalı olmayacaq.
“Şəkərin zərərli olduğunu düşünməməlisiniz. Problem şəkər deyil, istehlak edilən şəkərin miqdarıdır”, - deyə o fikrini yekunlaşdırıb.
Cəmilə
-
Dünya11:52Lukaşenkodan qorxunc proqnoz: Qarşısını almasaq...
-
Sosial10:18Elçibəylə bağlı sirr üzə çıxdı: Sən demə...
-
Maraq dünyası09:18İnsanlar qocalmayacaq, ömür xeyli uzanacaq: Alimlər yolunu tapdılar
-
Magazin107:47Vəfa Şərifova qonşu ölkədə EV ALDI
-
İdman06:46Messi meymun üzlü və quyruqlu tanrıya belə səcdə etdi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz05:15Avropa İttifaqı Gürcüstanla bağlı QƏRAR VERDİ
-
Sosial00:1522 yaşlı Məleykə əməliyyatdan bir neçə gün sonra vəfat etdi - FOTO
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Çətinlik çəkə bilərsiniz















.jpg)



.jpg)



















