Yeni şokolad - KONSERVANTSIZ
Bizi izləyin

Mətbəx

Yeni şokolad - KONSERVANTSIZ

Çinin Şanxay şəhərində İsveç alimləri yeni növ şokolad resepti tərtib ediblər. Bu barədə mətbuata "Barry Callebaut" şirkəti məlumat verib.

Publika.az xəbər verir ki, şirkətin Şanxay ofisində təqdim edilən yeni növ şokoladı şirkət "Yaqut şokolad" adlandırıb.

Şokoladın qeyri-adiliyi ondadır ki, gülə çalan qırmızımtıl rəngə və istehsal edilən şokoladlardan tam fərqli dada malikdir. "Barry Callebaut" nəhəng şokolad şirkəti iddia edir ki, onun tərkibində heç bir boyaq maddədən və giləmeyvədən istifadə edilmir.

Sözügedən şokolad resepti Yakobsa universitetinin alimləri, "Barry Callebaut" şirkətinin Fransa və Belçikada yerləşən tətqiqat mərkəzlərindəki mütəxəssilər tərəfindən bobo - kakao texnikası ilə hazırlanıb.

Şirkət qeyd edir ki, bu günə qədər yeni şokolad 1930-cu ildə "Nestle" şirkətinin təqdim etdiyi ağ şokalad olub.

"Barry Callebaut" şirkəti 2016-cı ildə 219 milyon İsveçrə frankı dəyərində qazanc əldə edib.

Könül Cəfərli

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm