Mətbəx
Narşərabla yeyilən soğan dolması
Biz azərbaycanlıların ən çox sevdiyimiz yeməklər arasında dolma ilk üçlükdə yer alır. Kələm, yarpaq, badımcan, bibər, pomidor dolmalarının hər birinin öz ləzzəti var. Bəs soğan dolması necə? Əgər hələ də soğan dolması yeməmisinizsə, deməli, çox şey itirmisiniz.
Publika.az dadlı soğan dolması reseptini təqdim edir:
Tərkibi:
7 ədəd soğan (orta böyüklükdə)
Yarım kq. çəkilmiş ət
2 qaşıq tomat
1 qaşıq bibər pastası
2 stəkan düyü
İstiot, duz, kimyon, pul bibər
Yarım dəstə cəfəri
Yarım dəstə nanə
1 ədəd pomidor
Kərə yağı
Narşərab
Hazırlanması:
Soğanları soyub 40-45 dəqiqə bişirin. Həmin vaxt dolmanın içini hazırlayın. Bunun üçün narşərab və kərə yağından başqa yuxarıda sadalananların hamısını qarışdırın. Bişmiş soğanların alt hissəsini kəsib içini qaşıqla boşaldın. Hazırladığınız qarışığı soğanların içinə doldurun. Qazana düzdüyünüz hər dolmanın üzərinə bir qədər kərəyağı əlavə edib kəsdiyiniz hissəni soğanın üstünə qoyun. Qazana dolmaların üstünü örtəcək qədər su tökün və bişirin.
25 dəqiqə sonra dolmanız hazır olacaq. Süfrəyə narşərabla verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Ləman Sultan
-
İdman01:45
Məşhur kluba ağır cəza - 18 xalı silindi
-
Sosial01:01
Azərbaycana qaytarılan dörd kəndin sakinləri DANIŞDILAR - VİDEO
-
Qoroskop00:31
Günün qoroskopu: köklü yeniliklər başlanır
-
Magazin119 Aprel 23:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə19 Aprel 22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 19 Aprel 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya19 Aprel 22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB19 Aprel 21:50
95 yaşlı diplomat öldü