Bilgi.az
Mətbəx sirləri: giləmeyvəli piroq
Publika.az giləmeyvəli mannı piroqunun hazırlanma
qaydasını təqdim edir.
Tərkibi:
1 st. (250 q) mannı yarması
1 st. şəkər tozu
1 st. su
0,5 st. qoxusuz bitki yağı
0,5 st. un
1 çimdik duz
0,5 ç.q. soda (9%-li sirkə ilə söndürün)
1 alma
0,5 st. giləmeyvə
Şəkər tozu və mannını qarışdırın, üzərinə su töküb qarışığın 30
dəqiqə müddətində şişməsini gözləyin. Sonra yağ, duz, sirkədə
söndürülmüş soda, tədricən un əlavə edib xama qatılığında xəmir
yoğurun.
Almanın qabığını soyun, xırda kubik doğrayın, xəmirə əlavə edib
qarışdırın.
Bitki yağı ilə yağlanıb un səpilmiş formaya xəmirin yarısını tökün.
Üzərinə giləmeyvəni düzün. Giləmeyvənin üzərinə xəmirin qalanını
töküb hamarlayın.
170 dərəcə qızdırılmış sobada 30-40 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
-
Ekologiya02:00
Güclü maqnit qasırğası başladı - Nələr olacaq?
-
İdman01:10
Mbappe gedəcəyini elan etdi - Bu oyunda vida mərasimi olacaq
-
Qoroskop00:43
Günün qoroskopu: planlar pozulacaq - Bunları edin!
-
İdman10 May 23:46
Lalə Kramarenko: Azərbaycanın təklifini qəbul etmək xəyanət olar
-
Sosial10 May 23:34
Dünya rekordçusu olan laçınlı nənə Heydər Əliyevlə bağlı xatirələrini bölüşdü - VİDEO
-
Ekologiya10 May 23:10
Günəşdə 25 ilin ən güclü partlayışı baş verdi
-
Art10 May 22:21
Murad Muradov süni nəfəs aparatına qoşulub - YENİLƏNDİ
-
Elm və təhsil10 May 22:00
Abituriyentlərin NƏZƏRİNƏ: nəticələr elan olundu