Mətbəx
Soğanı belə doğrasanız, gözləriniz yaşarmayacaq!
Bir çoxumuz soğan doğrayanda gözləri yaşardığı üçün yemək bişirməyi özümüzə dərd edirik. Ancaq bir neçə qaydaya əməl edərək soğanın gözlərinizi yaşartmasının qarşısını ala bilərsiniz.
Publika.az bunun üçün bir neçə üsul təqdim edir:
1. Soğanı doğramazdan əvvəl yarım saat soyuducuda saxlayın. Beləliklə, soğan doğrayarkən gözlərimizin yaşarmasına səbəb olan maddələr öz aktivliyini müvəqqəti olaraq itirəcək.
2. Soğanı doğramadan öncə onu 1-2 dəqiqə soyuq suda saxlayın. Təsirli üsullardan biri də soğanı axar suyun yanında doğramaqdır. Bu zaman onun tərkibindəki gözyaşardıcı maddələr havaya qarışa bilmir.
3. Soğanı doğramazdan öncə bıçağı suda yaxalayın.
Ləman Sultan
-
Magazin207:25
İlhan Mansız azərbaycanlı xanımından olan övladının üzünü ilk dəfə göstərdi - FOTO
-
Gözəllik02:43
Onun tumu qızıl qədər dəyərli imiş... - Botoks effekti verir
-
Ekopublika.az02:19
Bakının bu ərazisi PLANA DÜŞDÜ - Tezliklə söküləcək
-
İdman01:15
Arda tarixi matçında belə qol vurdu - VİDEO
-
Qoroskop00:45
Günün qoroskopu: hadisələrin axarına müdaxilə etməyin, çünki...
-
Magazin126 Aprel 23:26
Xumar Qədimova daha bir məşhur şeiri mahnıya çevirdi - VİDEO
-
İnanc26 Aprel 23:02
Həcc ziyarəti ilə bağlı zəvvarlara XƏBƏRDARLIQ
-
Region26 Aprel 22:37
Başqa çıxış yolumuz yoxdur - Paşinyan