Soğanı belə doğrasanız, gözləriniz yaşarmayacaq!
Bizi izləyin

Mətbəx

Soğanı belə doğrasanız, gözləriniz yaşarmayacaq!

Bir çoxumuz soğan doğrayanda gözləri yaşardığı üçün yemək bişirməyi özümüzə dərd edirik. Ancaq bir neçə qaydaya əməl edərək soğanın gözlərinizi yaşartmasının qarşısını ala bilərsiniz.

Publika.az bunun üçün bir neçə üsul təqdim edir:

1. Soğanı doğramazdan əvvəl yarım saat soyuducuda saxlayın. Beləliklə, soğan doğrayarkən gözlərimizin yaşarmasına səbəb olan maddələr öz aktivliyini müvəqqəti olaraq itirəcək.

2. Soğanı doğramadan öncə onu 1-2 dəqiqə soyuq suda saxlayın. Təsirli üsullardan biri də soğanı axar suyun yanında doğramaqdır. Bu zaman onun tərkibindəki gözyaşardıcı maddələr havaya qarışa bilmir.

3. Soğanı doğramazdan öncə bıçağı suda yaxalayın.

Ləman Sultan

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm