Sağlamlıq
Hansı qidaların birləşməsi təhlükəlidir?
Qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə təhlükəli məhsul birləşmələrini açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, dietoloq xüsusilə kartof və ya makaronu ətlə yeməyin əleyhinədir.
“Bunun bir səbəbi var: ət mədədə həzm olunan və xlorid turşusu tələb edən bir məhsuldur, ancaq mədədəki nişastalı qidalar bunu tələb etmir.
Bəzi tərəvəzlərin də birləşməsi yaxşı nəticə vermir. Məsələn, pomidor və xiyar salatından çox istifadə etməyin. Ancaq burada hər şey fərdidir, bir çox insan lazımi miqdarda salat yeyir və özlərini əla hiss edir”, - ekspert bildirib.
Solomatina qeyd edib ki, məhsulların kimyəvi tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə südlü qəhvə çox içməməlisiniz: “Bir fincan içsəniz, belə bir şey olmayacaq. Lakin çox miqdarda qəhvə və çay həzmi çətinləşdirəcək”.
-
Dünya12:16
Xəbərdarlıq edildi: 30 milyon insan ölə bilər - Ən çox bu ölkələr zərbə alacaq
-
Region11:57
Hazırlıq başladı: Ermənistan ehtiyatda olan zabitləri bu tarixdə toplayır
-
Dünya11:23
Şimali Koreyanın Rusiyaya hərbi dəstəyi: Görün Moskva əvəzini nə ilə ödəyib
-
Region10:40
Ermənistanda soydaşımıza hücum etdilər - VİDEO
-
MDB10:05
Rusiya Ukraynanı ballistik raketlə belə vudu: Medvedev VİDEO yaydı
-
Kriminal09:50
İcra başçısının birinci müavini vətəndaşı məhkəməyə verdi
-
İdman09:16
Fernandu Santuş Rövşən Nəcəfin görüşünə gedir: İstefaya göndərilir - DETALLAR
-
Nəqliyyat08:12
Sərnişinin halı pisləşdi, təyyarə Bakıya təcili eniş etdi