Sağlamlıq
Hansı qidaların birləşməsi təhlükəlidir?
Qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə təhlükəli məhsul birləşmələrini açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, dietoloq xüsusilə kartof və ya makaronu ətlə yeməyin əleyhinədir.
“Bunun bir səbəbi var: ət mədədə həzm olunan və xlorid turşusu tələb edən bir məhsuldur, ancaq mədədəki nişastalı qidalar bunu tələb etmir.
Bəzi tərəvəzlərin də birləşməsi yaxşı nəticə vermir. Məsələn, pomidor və xiyar salatından çox istifadə etməyin. Ancaq burada hər şey fərdidir, bir çox insan lazımi miqdarda salat yeyir və özlərini əla hiss edir”, - ekspert bildirib.
Solomatina qeyd edib ki, məhsulların kimyəvi tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə südlü qəhvə çox içməməlisiniz: “Bir fincan içsəniz, belə bir şey olmayacaq. Lakin çox miqdarda qəhvə və çay həzmi çətinləşdirəcək”.
-
İdman18:12
Təyyarə qəzasında vəfat edən 13 yaşlı Məhəmmədəli futbolçu imiş
-
Sosial17:40
“Qara qutu"nun incələnməsinə başlanıldı
-
Sosial17:10
Əli Əsədov daha bir qərar imzaladı
-
Dünya16:10
Məşhur türk astroloq 2 həftə əvvəl görün nəyə işarə edib: bu ölkənin adını açıqlayıb - FOTO
-
Yaxın Şərq15:57
İsrail bu telekanalın maşınını vurdu: 5 jurnalist öldü
-
Hadisə14:42
Qəzada öldüyü deyilən azərbaycanlı sağ tapıldı - VİDEO
-
Nida Xəbər 14:15
İran prezidenti İlham Əliyevə zəng etdi
-
Dünya13:39
Vanqa və Nostradamusun 2025-ci il üçün kəhanətləri: Xəstəlik, müharibə, təbii fəlakət...