Sağlamlıq
Hansı qidaların birləşməsi təhlükəlidir?
Qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə təhlükəli məhsul birləşmələrini açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, dietoloq xüsusilə kartof və ya makaronu ətlə yeməyin əleyhinədir.
“Bunun bir səbəbi var: ət mədədə həzm olunan və xlorid turşusu tələb edən bir məhsuldur, ancaq mədədəki nişastalı qidalar bunu tələb etmir.
Bəzi tərəvəzlərin də birləşməsi yaxşı nəticə vermir. Məsələn, pomidor və xiyar salatından çox istifadə etməyin. Ancaq burada hər şey fərdidir, bir çox insan lazımi miqdarda salat yeyir və özlərini əla hiss edir”, - ekspert bildirib.
Solomatina qeyd edib ki, məhsulların kimyəvi tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə südlü qəhvə çox içməməlisiniz: “Bir fincan içsəniz, belə bir şey olmayacaq. Lakin çox miqdarda qəhvə və çay həzmi çətinləşdirəcək”.
-
İqtisadi gündəm16:29Bu şirkətin dövlətə 4,6 milyon manat borcu var
-
Region15:37Qəzaya uğramış "C-130" ilə bağlı Türkiyədən yeni açıqlama
-
Nida Xəbər 14:30Azərbaycan bu ölkəyə milyard dollarlıq sərmayə yatırdı
-
Magazin214:00Sərxoş sərnişin Əməkdar artistə hücum etdi - VİDEO
-
İqtisadi gündəm13:42“Qarabağ Toxum” şirkətində maliyyə nöqsanı aşkarlandı
-
MDB13:10Tikinti şirkətinin rəhbəri maaş üçün gələn fəhlələrə atəş açdı
-
MDB12:30Əsgər gedən reper xüsusi təyinatlılarda xidmətə başladı - FOTO
-
Hadisə11:51Şəmkirdə məktəb direktorunun işdən çıxarılmasının səbəbi məlum oldu



























