Sağlamlıq
Hansı qidaların birləşməsi təhlükəlidir?

Qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə təhlükəli məhsul birləşmələrini açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, dietoloq xüsusilə kartof və ya makaronu ətlə yeməyin əleyhinədir.
“Bunun bir səbəbi var: ət mədədə həzm olunan və xlorid turşusu tələb edən bir məhsuldur, ancaq mədədəki nişastalı qidalar bunu tələb etmir.
Bəzi tərəvəzlərin də birləşməsi yaxşı nəticə vermir. Məsələn, pomidor və xiyar salatından çox istifadə etməyin. Ancaq burada hər şey fərdidir, bir çox insan lazımi miqdarda salat yeyir və özlərini əla hiss edir”, - ekspert bildirib.
Solomatina qeyd edib ki, məhsulların kimyəvi tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə südlü qəhvə çox içməməlisiniz: “Bir fincan içsəniz, belə bir şey olmayacaq. Lakin çox miqdarda qəhvə və çay həzmi çətinləşdirəcək”.

-
MDB02:43
Kamçatkada bir gündə 120-dən çox zəlzələ qeydə alındı
-
Region01:40
İstanbulda sərnişin bərəsi gəmi ilə toqquşdu: 12 nəfər yaralandı - Fotolar/Yeniləndi
-
İdman01:20
DÇ-nin qalibini evə ekonom-klassla yola saldılar: Ölkədə etiraz başladı
-
Qoroskop00:55
Günün ulduz falı: gözlənilməz xərclər və ya gecikmələr ola bilər
-
Nida Xəbər 00:05
Azərbaycanda Dövlət Suverenliyi günüdür
-
Hadisə19 Sentyabr 23:41
Marneulidə gürcü dilini bilməyən azərbaycanlı şillələndi - Video
-
Magazin119 Sentyabr 22:26
Alim Qasımovdan maraqlı açıqlamalar: “Anamla xanımıma rüşvət verirdim”- VİDEO
-
Art19 Sentyabr 22:12
"Grammy" mükafatlı sənətçi təyyarə qəzasında həlak oldu