Sağlamlıq
Qırmızı ət yeməyin ölümcül təhlükəsi
“Qırmızı ətin tez-tez istehlakı sağlamlıq üçün ölümcül ola bilər”.
Publika.az xəbər verir ki, bunu nutritionist-endokrinoloq Elena Şetinina deyib.
O izah edib ki, bağırsaqlarda xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün ətlə yanaşı tərəvəz də yemək lazımdır.
“Tədqiqatlar aparılıb ki, əgər insan çox miqdarda qırmızı ət qəbul edərsə, o zaman bağırsaqlarda onkoproseslərin əmələ gəlməsi ehtimalı daha yüksəkdir. Buna görə də, pəhrizimiz balanslı olmalı və təkcə ətdən ibarət olmamalıdır. Onkoloji formalaşma proseslərini yavaşlatmaq üçün eyni proteinin çürüməsinin aradan qaldırılması prosesini qurmalıyıq. Onların daha aktiv şəkildə xaric olması üçün ətlə yanaşı, tərəvəzlərdə olan lifi də yemək mütləqdir”, - deyə mütəxəssis bildirib.
Həkim qeyd edib ki, ətlə birlikdə çoxlu miqdarda heyvan mənşəli yağlar yemək xolesterinin səviyyəsini xeyli artırır ki, bu da öz növbəsində aterosklerotik xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.
-
İdman23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO
-
Sağlamlıq20:25
Restoranların təklif etdiyi ucuz setlər təhlükə saçır?