Sağlamlıq
Qırmızı ət yeməyin ölümcül təhlükəsi

“Qırmızı ətin tez-tez istehlakı sağlamlıq üçün ölümcül ola bilər”.
Publika.az xəbər verir ki, bunu nutritionist-endokrinoloq Elena Şetinina deyib.
O izah edib ki, bağırsaqlarda xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün ətlə yanaşı tərəvəz də yemək lazımdır.
“Tədqiqatlar aparılıb ki, əgər insan çox miqdarda qırmızı ət qəbul edərsə, o zaman bağırsaqlarda onkoproseslərin əmələ gəlməsi ehtimalı daha yüksəkdir. Buna görə də, pəhrizimiz balanslı olmalı və təkcə ətdən ibarət olmamalıdır. Onkoloji formalaşma proseslərini yavaşlatmaq üçün eyni proteinin çürüməsinin aradan qaldırılması prosesini qurmalıyıq. Onların daha aktiv şəkildə xaric olması üçün ətlə yanaşı, tərəvəzlərdə olan lifi də yemək mütləqdir”, - deyə mütəxəssis bildirib.
Həkim qeyd edib ki, ətlə birlikdə çoxlu miqdarda heyvan mənşəli yağlar yemək xolesterinin səviyyəsini xeyli artırır ki, bu da öz növbəsində aterosklerotik xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.

-
Magazin201:11
Məşhur reperin qətlində şübhəli bilinən şəxs həbs edildi - 27 ildən sonra...
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI: Problemlərdən qurtulmaq, yeni dost tapmaq şansları var
-
Nida Xəbər 29 Sentyabr 23:20
XİN-dən Almaniyaya: Dağlıq Qarabağ deyil, Qarabağdır!
-
Magazin129 Sentyabr 23:00
Xalq artisti Qənirə Paşayevanın arzusundan yazdı
-
Dünya29 Sentyabr 22:22
Mask Ərdoğanın dəvətini qəbul etdi
-
İdman29 Sentyabr 22:06
"Qarabağ" "Sumqayıt"ı darmadağın etdi
-
Nida Xəbər 29 Sentyabr 21:33
Ajda Pekkan Qənirə Paşayevadan yazdı - FOTO
-
Nida Xəbər 29 Sentyabr 21:20
Xankəndi yolunda tərk edilmiş döyüş mövqeləri - VİDEO