Sağlamlıq
Qırmızı ət yeməyin ölümcül təhlükəsi
“Qırmızı ətin tez-tez istehlakı sağlamlıq üçün ölümcül ola bilər”.
Publika.az xəbər verir ki, bunu nutritionist-endokrinoloq Elena Şetinina deyib.
O izah edib ki, bağırsaqlarda xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün ətlə yanaşı tərəvəz də yemək lazımdır.
“Tədqiqatlar aparılıb ki, əgər insan çox miqdarda qırmızı ət qəbul edərsə, o zaman bağırsaqlarda onkoproseslərin əmələ gəlməsi ehtimalı daha yüksəkdir. Buna görə də, pəhrizimiz balanslı olmalı və təkcə ətdən ibarət olmamalıdır. Onkoloji formalaşma proseslərini yavaşlatmaq üçün eyni proteinin çürüməsinin aradan qaldırılması prosesini qurmalıyıq. Onların daha aktiv şəkildə xaric olması üçün ətlə yanaşı, tərəvəzlərdə olan lifi də yemək mütləqdir”, - deyə mütəxəssis bildirib.
Həkim qeyd edib ki, ətlə birlikdə çoxlu miqdarda heyvan mənşəli yağlar yemək xolesterinin səviyyəsini xeyli artırır ki, bu da öz növbəsində aterosklerotik xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.
-
ABŞ19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ
-
Nida Xəbər 18:48Baş Prokurorluq onun xəstəxanada ölümü bağlı AÇIQLAMA YAYDI
-
ABŞ18:36ABŞ-ın keçmiş vitse-prezidentinin ölüm səbəbi AÇIQLANDI
-
İdman18:24Qarabağ”ın “Çelsi” ilə oyunundan öncəki son məşqindən FOTOLAR
-
Sosial17:55Azərbaycanda bu vəzifəli şəxslər ifşa edildi - RƏSMİ
-
Hadisə17:25Bakıda çoxmənzilli binadakı yanğın söndürüldü
-
Sosial17:22Sabah Bakının bəzi qəsəbələrində su kəsiləcək
-
Rəsmi xronika16:50Özbəkistan Prezidenti İlham Əliyevi təbrik etdi







































