Sağlamlıq
Qırmızı ət yeməyin ölümcül təhlükəsi
“Qırmızı ətin tez-tez istehlakı sağlamlıq üçün ölümcül ola bilər”.
Publika.az xəbər verir ki, bunu nutritionist-endokrinoloq Elena Şetinina deyib.
O izah edib ki, bağırsaqlarda xərçəng əmələ gəlməsinin qarşısını almaq üçün ətlə yanaşı tərəvəz də yemək lazımdır.
“Tədqiqatlar aparılıb ki, əgər insan çox miqdarda qırmızı ət qəbul edərsə, o zaman bağırsaqlarda onkoproseslərin əmələ gəlməsi ehtimalı daha yüksəkdir. Buna görə də, pəhrizimiz balanslı olmalı və təkcə ətdən ibarət olmamalıdır. Onkoloji formalaşma proseslərini yavaşlatmaq üçün eyni proteinin çürüməsinin aradan qaldırılması prosesini qurmalıyıq. Onların daha aktiv şəkildə xaric olması üçün ətlə yanaşı, tərəvəzlərdə olan lifi də yemək mütləqdir”, - deyə mütəxəssis bildirib.
Həkim qeyd edib ki, ətlə birlikdə çoxlu miqdarda heyvan mənşəli yağlar yemək xolesterinin səviyyəsini xeyli artırır ki, bu da öz növbəsində aterosklerotik xəstəliklərin inkişafına səbəb olur.
-
Ekopublika.az06:46Binalarla bağlı yeni qayda: Mənzillərin qiymətinə necə təsir edəcək?
-
ABŞ02:18Epşteyn işi ilə bağlı sənədlər YAYIMLANDI
-
Qoroskop01:40Günün ulduz falı: Maraqlı görüşlər baş tutacaq
-
Magazin201:20Yeni Türkiyə gözəli seçildi - FOTO
-
Sosial19 Dekabr 20:36Somalidən gətirilən ət satılmayacaq - RƏSMİ
-
Nida Xəbər 19 Dekabr 19:30Azərbaycanda xüsusi karantin rejimi ilə bağlı QƏRAR
-
Kriminal19 Dekabr 19:10Baş Prokurorluqdan Kamran Əsədovla bağlı AÇIQLAMA
-
Magazin119 Dekabr 18:30Ağakərimin harada dəfn olunacağı bilindi
















.jpg)











