Sağlamlıq
Soyuducuda xarab olan qidalar - SİYAHI
Bəzi qidaları soyuducuda saxlamaq məsləhət deyil. Çünki bu zaman onların dadı pisləşir.
Publika.az xəbər verir ki, bu çağırışla qidalanma mütəxəssisi Amparo Qamero "Gloucestershire Live"də çıxış edib.
Onun fikrincə, sarımsaq soyuqda tez cücərdiyi üçün onu soyuducuda saxlamaq məsləhət görülmür.
“Rəf ömrünü uzatmaq üçün soyulmuş sarımsaq dişlərini zeytun yağına batırıb möhkəm bağlanmış şüşə qabda saxlamaq olar. Onlar həmçinin dondurulmuş, bütöv və ya dilimlənmiş ola bilər”, - deyə qidalanma mütəxəssisi izah edib.
Bundan əlavə, mütəxəssis çörəyi də soyuducuda saxlamamağı tövsiyə edib. Çünki soyuqda o da dadını və quruluşunu itirir. Şokoladın isə kəskin temperatur dəyişikliyi səbəbindən toxuması dəyişir.
Qamero onu da qeyd edib ki, yetişməmiş bananları soyuducuya qoysanız, bərk və dadsız ola bilər. Nəhayət, qəhvə soyuducuda saxlanılmamalıdır, çünki o, nəmliyi udur və aromasını, dadını itirir.
Adəm
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Elə hadisələr baş verəcək ki...
-
MDB26 Dekabr 21:48
Qazaxıstanda Xəzərə çələnglər buraxıldı - FOTO
-
Hadisə26 Dekabr 21:24
Həlak olanların nəşi Aktaudan Vətənə gətirildi
-
MDB26 Dekabr 20:36
Aİİ sammitində Lukaşenko və Paşinyan arasında CİDDİ MÜBAHİSƏ - VİDEO
-
İdman26 Dekabr 20:24
Bir döyüşə görə 100 milyon qazanıb: 100 dollarlıq saxta saat taxır - VİDEO
-
Sosial26 Dekabr 19:20
Ramiz Tatarov azadlığa çıxdı
-
İdman26 Dekabr 18:12
Təyyarə qəzasında vəfat edən 13 yaşlı Məhəmmədəli futbolçu imiş
-
Sosial26 Dekabr 17:40
“Qara qutu"nun incələnməsinə başlanıldı