Dünya
Öz bağımızda yetişən çiyələk niyə daha dadlı olur?
Öz bağımızda yetişdirdiyimiz və ya ekoloji təmiz təsərrüfatlardan alınan çiyələklər niyə mağazada satılanlardan daha dadlı olur?
Publika.az xəbər verir ki, Çin alimləri bunu araşdırıb.
Bu, kiçik təsərrüfatların funqisidlərdən - göbələklərin böyüməsinə maneə törədən maddələrdən istifadə etməməsi ilə bağlıdır.
Tədqiqatçılar təcrübə apararaq eyni şəraitdə üç qrup çiyələk yetişdiriblər.
Birinci qrup nəzarət xarakterli olub. Yəni təbii yolla inkişafa nəzarət edilib. Amma digər ikisində tez-tez istifadə olunan iki funqisiddən - boskalid və difenokonazoldan yararlanıblar.
Nəticədə hər 3 qrupda eyni ölçüdə və rəngdə olan çiyələklər böyüyüb. Bununla belə, funqisidlərlə müalicə olunan giləmeyvələrdə həll olunan şəkər və qida maddələrinin, həmçinin xarakterik çiyələk dadını verən efirlərin daha az olduğu aşkar edilib.
Ayşən
-
Kriminal18:00
Azərbaycandan qaçdığı düşünülən seksual manyak gizli şəkildə çobanlıq edirmiş
-
Sağlamlıq17:21
Xroniki baş ağrısına səbəb olur - Bu dərmanlar təhlükəlidir!
-
Kriminal17:00
Tələbənin maşını ilə dəhşətli qəza törədən gənc həbs edildi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz16:40
Bu ölkə Avropanın İrəvana yardımını Bakıya görə blokladı - Ermənistana “soyuq duş”
-
Dəb16:27
Dünya qədər pulu var, amma sevgilisinə normal geyim ala bilmir? - FOTO
-
Nida Xəbər 15:58
Fransa daxili işlər nazirinin bu iddiaları əsassızdır - XİN
-
Nida Xəbər 14:40
Almatı danışıqlarının arxasında hansı ölkə var? - Ermənilər qorxuya düşüb
-
Magazin214:05
Məşhur aparıcı tanınmaz halda - VİDEO