Dünya
Öz bağımızda yetişən çiyələk niyə daha dadlı olur?
.jpg?v1760652465)
Öz bağımızda yetişdirdiyimiz və ya ekoloji təmiz təsərrüfatlardan alınan çiyələklər niyə mağazada satılanlardan daha dadlı olur?
Publika.az xəbər verir ki, Çin alimləri bunu araşdırıb.
Bu, kiçik təsərrüfatların funqisidlərdən - göbələklərin böyüməsinə maneə törədən maddələrdən istifadə etməməsi ilə bağlıdır.
Tədqiqatçılar təcrübə apararaq eyni şəraitdə üç qrup çiyələk yetişdiriblər.
Birinci qrup nəzarət xarakterli olub. Yəni təbii yolla inkişafa nəzarət edilib. Amma digər ikisində tez-tez istifadə olunan iki funqisiddən - boskalid və difenokonazoldan yararlanıblar.
Nəticədə hər 3 qrupda eyni ölçüdə və rəngdə olan çiyələklər böyüyüb. Bununla belə, funqisidlərlə müalicə olunan giləmeyvələrdə həll olunan şəkər və qida maddələrinin, həmçinin xarakterik çiyələk dadını verən efirlərin daha az olduğu aşkar edilib.
Ayşən
-
Avropa01:30
Futbol meydançası boyda "ölkə"də nələr baş verir? - VİDEO
-
Qoroskop00:00
Günün ULDUZ FALI - Həmin təklif sizi düşündürə bilər
-
Magazin116 Oktyabr 22:24
“Rəşad buna görə xərçəngə tutuldu”
-
MDB16 Oktyabr 22:00
İş adamını oğurlamaqda ittiham edilən qafqazlılar HƏBS EDİLDİLƏR
-
Nida Xəbər 16 Oktyabr 21:48
MN-dən Haqverdiyevin həbsi ilə bağlı AÇIQLAMA
-
Magazin216 Oktyabr 21:16
Əfsanəvi aktrisa təcili xəstəxanaya yerləşdirildi: həkimlər narahatdır - FOTO
-
ABŞ16 Oktyabr 19:50
Məşhur bloger BANK AÇIR
-
Sosial16 Oktyabr 19:20
Mayor İlham Haqverdiyev HƏBS EDİLDİ - YENİLƏNDİ