Mətbəx
Keçi dərisində 3 ay mağarada saxlayırlar - FOTO
Mersinin Silifke rayonunda tamamilə təbii yollarla istehsal olunan dəri pendiri soyuq hava anbarı kimi istifadə edilən mağarada 3 ay mühafizə edilir.
Publika.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, heyvandarlıqla məşğul olan kəndlilər aprel, may və iyun aylarında əlləri ilə sağdıqları keçi və qoyunların südünü bir müddət saxlayır. Ənənəvi mayalandırılan pendirlər xüsusi hazırlanan dərilərə basılır. Pendir sərin və rütubətsiz şəraitdə 3 ay saxlanıldıqdan sonra süfrələrə təqdim olunur. Bu pendir özünəməxsus dadı ilə fərqlənir.
İstehsalçı Əli Katarcı bildirib ki, dəri pendiri o bölgəyə xas məhsuldur. Bu pendir kənd qoyunlarının südündən hazırlanır. O bildirib ki, pendir həm tam yağlı süddən, kərə yağı istehsalından qalan ayrandan da düzəldilir.
-
Nida Xəbər 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO
-
Sağlamlıq20:25
Restoranların təklif etdiyi ucuz setlər təhlükə saçır?
-
Nida Xəbər 19:05
Qazaxın azad olunan dörd kəndi belə qorunur - Foto