Mətbəx
Keçi dərisində 3 ay mağarada saxlayırlar - FOTO
Mersinin Silifke rayonunda tamamilə təbii yollarla istehsal olunan dəri pendiri soyuq hava anbarı kimi istifadə edilən mağarada 3 ay mühafizə edilir.
Publika.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, heyvandarlıqla məşğul olan kəndlilər aprel, may və iyun aylarında əlləri ilə sağdıqları keçi və qoyunların südünü bir müddət saxlayır. Ənənəvi mayalandırılan pendirlər xüsusi hazırlanan dərilərə basılır. Pendir sərin və rütubətsiz şəraitdə 3 ay saxlanıldıqdan sonra süfrələrə təqdim olunur. Bu pendir özünəməxsus dadı ilə fərqlənir.
İstehsalçı Əli Katarcı bildirib ki, dəri pendiri o bölgəyə xas məhsuldur. Bu pendir kənd qoyunlarının südündən hazırlanır. O bildirib ki, pendir həm tam yağlı süddən, kərə yağı istehsalından qalan ayrandan da düzəldilir.
-
Magazin123:15
Nazpəri illər sonra İlhamə Quliyeva ilə küsülü olmasının səbəbini açıqladı - VİDEO
-
Hadisə22:48
Bakı metrosunda OLAY
-
Nida Xəbər 22:24
4 kənd qayıtdı - Növbəti mərhələdə nə var?
-
Dünya22:12
Ukrayna Rusiyanın hərbi obyektlərini vura bilər - NATO-dan TAM DƏSTƏK
-
MDB21:50
95 yaşlı diplomat öldü
-
Nida Xəbər 21:20
Sərhədin delimitasiyası başladı: İrəvan dərhal Tehrana hesabat verdi
-
Magazin120:59
Dilarə səhnə geyimi ilə gündəm oldu - VİDEO
-
Elm və təhsil20:40
Buraxılış imtahanının nəticələri açıqlandı