Mətbəx
Ən həcmli kartoflu xəmir
Publika.az xəbər verir ki, xəmirin tərkibində kartof da var.
Tərkibi:
yarım litr su
1 ədəd iri kartof
3 ç/q quru maya
3 x/q şəkər tozu
1 ç/q duz
təxmini 7 stəkana yaxın un
1 stəkan günəbaxan yağı
Hazırlanması:
Kartofu soyub, xırda doğrayın. Yarım litr suda tam bişənədək qaynadın. Suyunu süzmədən blender və ya püreəzənlə püre halına gətirin. Sonda blinçik xəmiri qatılığında kütlə alınmalıdır. İndi isə xəmiri hazırlamağa başlayın. İlıq kartoflu kütləni bir qaba tökün. üzərinə maya, duz, şəkər tozu və bitki yağının böyük hissəsini (birazını sonda tökmək üçün saxlayın) əlavə edib, qarışdırın. Bir neçə stəkan un da töküb, 30 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın. Vaxt tamam olanda yavaş-yavaş yerdə qalan un və yağı da əlavə edin. Xəmiri öncə qaşıqla sonra qatılaşdıqca əlinizlə yoğurun. Qabın kənarlarını yağlayıb, xəmiri qoyun. Üzərini örtüb, xəmirin tam acımağını gözləyin. Sonra tavada istədiyiniz içlikli pirojok hətta sobada dadlı bulkalar hazırlaya bilərsiniz
-
Dünya20:00Dünya tikan üstündədir: "Yadplanetli gəmi" hökumətləri hərəkətə keçirdi
-
MDB19:50Peskovun qızı iddialı libasda - FOTOLARI gündəm oldu
-
Səhiyyə19:00Bu həkimlər işləyə bilmək üçün rüşvət verib - Siyahı və məbləğ
-
Hadisə18:40Salyanda məktəbdə tüstüdən zəhərlənənlərin son durumu açıqlandı
-
Hadisə17:26Binəqədidə obyektdə partlayış oldu - VİDEO
-
Rəsmi xronika17:22Onlar gömrük ödənişlərini hissə-hissə ödəyə biləcəklər
-
Rəsmi xronika16:38Prezident sərəncam imzaladı
-
Avropa16:02Ukraynalı jurnalist Putinin qızını orada yaxaladı: Atana de ki... - VİDEO













.jpg)

.jpg)




.jpg)






.jpg)










