Mətbəx
Ən həcmli kartoflu xəmir
Publika.az xəbər verir ki, xəmirin tərkibində kartof da var.
Tərkibi:
yarım litr su
1 ədəd iri kartof
3 ç/q quru maya
3 x/q şəkər tozu
1 ç/q duz
təxmini 7 stəkana yaxın un
1 stəkan günəbaxan yağı
Hazırlanması:
Kartofu soyub, xırda doğrayın. Yarım litr suda tam bişənədək qaynadın. Suyunu süzmədən blender və ya püreəzənlə püre halına gətirin. Sonda blinçik xəmiri qatılığında kütlə alınmalıdır. İndi isə xəmiri hazırlamağa başlayın. İlıq kartoflu kütləni bir qaba tökün. üzərinə maya, duz, şəkər tozu və bitki yağının böyük hissəsini (birazını sonda tökmək üçün saxlayın) əlavə edib, qarışdırın. Bir neçə stəkan un da töküb, 30 dəqiqə otaq temperaturunda saxlayın. Vaxt tamam olanda yavaş-yavaş yerdə qalan un və yağı da əlavə edin. Xəmiri öncə qaşıqla sonra qatılaşdıqca əlinizlə yoğurun. Qabın kənarlarını yağlayıb, xəmiri qoyun. Üzərini örtüb, xəmirin tam acımağını gözləyin. Sonra tavada istədiyiniz içlikli pirojok hətta sobada dadlı bulkalar hazırlaya bilərsiniz
-
Nəqliyyat01:30
Prezident İlham Əliyev Bakıdakı tıxaclardan danışdı
-
Magazin201:11
Nəsrin tərəf müqabili ilə - FOTO
-
Kriminal00:45
Bakıda gözəllik salonunda qadını ürəyindən bıçaqlayıb öldürdülər - DETALLAR
-
Qoroskop00:15
Günün ULDUZ FALI - Uğur qazana bilərsiniz
-
Rəsmi xronika00:10
Prezident Fransa ilə bağlı heç vaxt danışılmayan məsələyə toxundu
-
İdman7 Yanvar 22:50
Braziliya klubu "Sevilya”nı ŞOK MƏBLƏĞLƏ SUSDURDU - Juninyo uğrunda mübarizə şiddətlənir
-
Hadisə7 Yanvar 22:12
Bakı metrosunda HƏYƏCANLI ANLAR - Sərnişin relslərin üstünə yıxıldı və...
-
Sosial7 Yanvar 20:53
Bakıda 10000 manat pul tapıldı - Polis sahibini axtarır