Mətbəx
Bu məhsulları buzxanaya qoymaq olmaz!
Bəzi qidaları dondurmaq olmaz, çünki bu zaman tərkibi və xassələri pisləşir.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə tibb elmləri doktoru, diyetoloq Mariyat Muxina xəbərdarlıq edib. “Sputnik” radiosuna müsahibə verən mütəxəssis bildirib ki, dondurulduğu zaman qida dəyərini itirən məhsullar arasında göyərtilər birinci gəlir. Bu zaman onların tərkibində xlorofil məhv olur, vitaminlər itirilir və məhsulların antioksidant fəaliyyəti yox olur.
Həmçinin həkim su ilə zəngin tərəvəzləri, o cümlədən xiyar, pomidor və balqabaq kimi tərəvəzləri dondurmamağı məsləhət görüb. Çünki bu prosedurdan sonra onlar effektvliyini və elastikliyini itirəcək. Bananın da dondurulması məsləhət görülmür, çünki bundan sonra onun dadı otdan fərqlənmir. Ekspert dondurulmuş bananda zülalın strukturunu dəyişmək qabiliyyətinin olduğunu da qeyd edib.
“Dondurulduqda zülal bağları qırılır və onun denaturasiyası baş verir. Mayalanmış süd məhsullarını dondurmaq olmaz, çünki dondurmadan sonra demək olar ki, keyfiyyətsiz kefirə çevriləcək. Pendiri də dondurmaq olmaz, yalnız sobada un məmulatlarında istifadə edilə bilər. Amma bu halda təzə deyil, çünki orqanoleptik xüsusiyyətlərini itirəcək”, - həkim deyib.
Aytən Məftun
-
Qoroskop00:35
Günün qoroskopu: çəkdiyiniz zəhmətin bəhrəsini görəcəksiniz
-
İdman22 Noyabr 23:18
“Qarabağ” rəqəmlərlə Fransaya elə bir mesaj verdi ki… - FOTO
-
Nida Xəbər 22 Noyabr 23:03
Bakıda keçirilən COP29 bu tarixdə bitəcək
-
Magazin122 Noyabr 22:02
Aşıq Zülfiyyə: "Oğlumla 3 gündür danışmıram, bütün nömrələrini "blok"a atmışam" - VİDEO
-
MDB22 Noyabr 21:51
Bu şəxslər Rusiya vətəndaşlığından məhrum ediləcəklər - Sabahdan...
-
Region22 Noyabr 21:39
Ermənistanda Azərbaycana işləyən “casus”a bu cəza verildi
-
Art22 Noyabr 21:27
33 ilin direktoru işdən azad edildi
-
Dünya22 Noyabr 20:45
Terror aktı törətməyə hazırlaşırdı, həbs olundu - FOTO