Sağlamlıq
Ləpəni suda islatmağın İNANILMAZ FAYDASI
Bilirdinizmi ki, qoz-fındıq ləpələrini suda islatmaq faydasını ikiqat artırır.
Publika.az xəbər verir ki, bütün taxıllar kimi qız-fındıq ləpəsi fitik turşusu ehtiva edir. Bu, qoruyucu mexanizminin bir hissəsidir və onları vəhşi heyvanlardan qoruyaraq tam yetişməyə imkan verir. Lakin fındıqda olan fitik turşusu qalıqları orqanizmdə onların sovrulmasına mane olur.
Fındıqların suda isladılması fitik turşusundan xilas olmağa kömək edir! Su aşağı saldığı zərərli turşu fermentlərinin bir inhibitoru kimi xidmət edir.
Birincisi, bu, ləpənin bağırsaqda daha asan və daha sürətlə həzm olunması deməkdir. İkincisi, onlardan vitamin və qida dəyərinin sovrulmasını sadələşdirir. Həmçinin isti suda islanmış ləpənin qabığı daha asan soyulur. Kasaya azca duz əlavə etsəniz, ləpədə görünməz toz və tannin qalıqları daha asanlıqla təmizlənəcək.
Müxtəlif növ ləpələri suda nə qədər islatmaq lazımdır?
1. Qoz - 8 saat;
2. Badam - 12 saat;
3. Pekan - 8 saat;
4. Qabaq toxumları - 7 saat;
5. Makadamia fındığı - 4 saat;
6. Şam fıstığı - 8 saat;
7. Fındıq - 8 saat;
8. Brazilya fıstığı (Anakardium) - 6 saat;
9. Kətan toxumu - 6 saat;
10. Yonca toxumu - 12 saat;
11. Brokkoli toxumu - 8 saat.
Əgər qoz ləpələrini uzun müddət suda islatmağa qərar vermisinizsə, hər 8 saatdan bir suyu dəyişdirin.
Aytən Məftun
-
İdman12:43
Dünyanın ən gözəl qadın qolfçusu: Görün indi nə işlə məşğuldur - FOTOLAR/VİDEO
-
Dünya12:16
Xəbərdarlıq edildi: 30 milyon insan ölə bilər - Ən çox bu ölkələr zərbə alacaq
-
Region11:57
Hazırlıq başladı: Ermənistan ehtiyatda olan zabitləri bu tarixdə toplayır
-
Dünya11:23
Şimali Koreyanın Rusiyaya hərbi dəstəyi: Görün Moskva əvəzini nə ilə ödəyib
-
Region10:40
Ermənistanda soydaşımıza hücum etdilər - VİDEO
-
MDB10:05
Rusiya Ukraynanı ballistik raketlə belə vudu: Medvedev VİDEO yaydı
-
Kriminal09:50
İcra başçısının birinci müavini vətəndaşı məhkəməyə verdi
-
İdman09:16
Fernandu Santuş Rövşən Nəcəfin görüşünə gedir: İstefaya göndərilir - DETALLAR