Sağlamlıq
Ləpəni suda islatmağın İNANILMAZ FAYDASI
Bilirdinizmi ki, qoz-fındıq ləpələrini suda islatmaq faydasını ikiqat artırır.
Publika.az xəbər verir ki, bütün taxıllar kimi qız-fındıq ləpəsi fitik turşusu ehtiva edir. Bu, qoruyucu mexanizminin bir hissəsidir və onları vəhşi heyvanlardan qoruyaraq tam yetişməyə imkan verir. Lakin fındıqda olan fitik turşusu qalıqları orqanizmdə onların sovrulmasına mane olur.
Fındıqların suda isladılması fitik turşusundan xilas olmağa kömək edir! Su aşağı saldığı zərərli turşu fermentlərinin bir inhibitoru kimi xidmət edir.
Birincisi, bu, ləpənin bağırsaqda daha asan və daha sürətlə həzm olunması deməkdir. İkincisi, onlardan vitamin və qida dəyərinin sovrulmasını sadələşdirir. Həmçinin isti suda islanmış ləpənin qabığı daha asan soyulur. Kasaya azca duz əlavə etsəniz, ləpədə görünməz toz və tannin qalıqları daha asanlıqla təmizlənəcək.
Müxtəlif növ ləpələri suda nə qədər islatmaq lazımdır?
1. Qoz - 8 saat;
2. Badam - 12 saat;
3. Pekan - 8 saat;
4. Qabaq toxumları - 7 saat;
5. Makadamia fındığı - 4 saat;
6. Şam fıstığı - 8 saat;
7. Fındıq - 8 saat;
8. Brazilya fıstığı (Anakardium) - 6 saat;
9. Kətan toxumu - 6 saat;
10. Yonca toxumu - 12 saat;
11. Brokkoli toxumu - 8 saat.
Əgər qoz ləpələrini uzun müddət suda islatmağa qərar vermisinizsə, hər 8 saatdan bir suyu dəyişdirin.
Aytən Məftun
-
Ekologiya10:00
Ətraf mühiti ən çox çirkləndirənlər ulduzlar imiş - ŞOK ARAŞDIRMA
-
Region09:12
Türkiyəli fermer Azərbaycanın Zəfər Gününü belə TƏBRİK ETDİ - FOTO/VİDEO
-
Səhiyyə08:12
Belə qidalar Altsheymer və xərçəng riski yaradır - Professordan XƏBƏRDARLIQ
-
İdman07:30
“Qarabağ”ın futbolçularından təqdirəlayiq hərəkət - VİDEO
-
Magazin206:26
Qala gecəsində 100 karatlıq brilyantla GÖZ QAMAŞDIRDI - FOTO
-
Magazin105:25
“Əziyyətimizi çox pis şəkildə yerə vururlar”
-
İdman02:42
"Çelsi" Ermənistan klubunu DARMADAĞIN ETDİ
-
Qarabağ 02:22
"Şuşa" həbsxanası ilə bağlı yeni xəbər - VİDEO