Sağlamlıq
Ləpəni suda islatmağın İNANILMAZ FAYDASI
Bilirdinizmi ki, qoz-fındıq ləpələrini suda islatmaq faydasını ikiqat artırır.
Publika.az xəbər verir ki, bütün taxıllar kimi qız-fındıq ləpəsi fitik turşusu ehtiva edir. Bu, qoruyucu mexanizminin bir hissəsidir və onları vəhşi heyvanlardan qoruyaraq tam yetişməyə imkan verir. Lakin fındıqda olan fitik turşusu qalıqları orqanizmdə onların sovrulmasına mane olur.
Fındıqların suda isladılması fitik turşusundan xilas olmağa kömək edir! Su aşağı saldığı zərərli turşu fermentlərinin bir inhibitoru kimi xidmət edir.
Birincisi, bu, ləpənin bağırsaqda daha asan və daha sürətlə həzm olunması deməkdir. İkincisi, onlardan vitamin və qida dəyərinin sovrulmasını sadələşdirir. Həmçinin isti suda islanmış ləpənin qabığı daha asan soyulur. Kasaya azca duz əlavə etsəniz, ləpədə görünməz toz və tannin qalıqları daha asanlıqla təmizlənəcək.
Müxtəlif növ ləpələri suda nə qədər islatmaq lazımdır?
1. Qoz - 8 saat;
2. Badam - 12 saat;
3. Pekan - 8 saat;
4. Qabaq toxumları - 7 saat;
5. Makadamia fındığı - 4 saat;
6. Şam fıstığı - 8 saat;
7. Fındıq - 8 saat;
8. Brazilya fıstığı (Anakardium) - 6 saat;
9. Kətan toxumu - 6 saat;
10. Yonca toxumu - 12 saat;
11. Brokkoli toxumu - 8 saat.
Əgər qoz ləpələrini uzun müddət suda islatmağa qərar vermisinizsə, hər 8 saatdan bir suyu dəyişdirin.
Aytən Məftun
-
Hadisə11:55
Qəza zamanı təyyarədə olan sərnişinlərin adları - SİYAHI
-
Hadisə11:28
Bakıdan Qroznıya uçan təyyarə istiqamətini niyə dəyişib? - ŞOK TƏFƏRRÜATLAR
-
Hadisə11:14
AZAL-ın qəzaya düşən təyyarəsinin görüntüləri - VİDEO
-
Sağlamlıq10:56
Ehtiyatlı olun: Yeni il süfrəsində təhlükə saçan qidalar - SİYAHI
-
Sosial10:18
Prezident təsdiqlədi: Sosial yardım nə qədər artacaq?
-
Yaxın Şərq10:00
Suriyadan Xameneyiyə cavab: Əsədi devirənlər İranı məhkəməyə verir
-
Kriminal09:12
Elşən Hüseynova 18 il həbs cəzası verildi - FOTO
-
Cənubi Qafqaz08:12
Nikol Paşinyanda virus aşkarlandı