Sağlamlıq
Koronavirusun qarşısını alan qidaların gözlənilməz təsiri
Yumurta və zeytun yağı ağciyərlərimizin koronavirusla mübarizə aparmasına kömək edə bilər.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Marqarita Koroleva danışıb. O bildirib ki, yumurta ağı infeksiyaya müqavimət göstərməyə kömək edən immunoqlobulinlər ifraz edir:
“Yumurta sarısının piyli komponentləri alveolların divarlarının tərkibinə daxildir, yerli immuniteti dəstəkləyir və bədəni oksigenlə təmin edir. Rasionda yağların çatışmazlığı hüceyrə hipoksiyasına səbəb olur. İmmunitet hüceyrələrinin divarları yağlardan hazırlanır. Bu səbəbdən yumurta və heyvan yağları pəhrizdən xaric edilə bilməz”.
Zeytun yağı (günəbaxan, kətan toxumu və ya Şimal dənizindən gələn balıq kimi) bədəndə lipidləri dəstəkləyən və güclü antiinflamatuar təsir göstərən Omeqa-3 yağları ehtiva edir.
Aytən Məftun
-
Dünya14:01
Sensasion iddia: Asiyada müharibə bu paslı gəmiyə görə başlayacaq - FOTO
-
Nida Xəbər 13:32
İlham Əliyev Almaniyada mühüm tədbirdə çıxış etdi - Yeniləndi
-
Nida Təhlil 13:10
Türkiyə hərbçiləri Qarabağa niyə gətirilmişdi? - Əliyevin strateji planı
-
Sosial12:58
Sabah 32 dərəcə isti olacaq
-
Nida Xəbər 12:16
XİN Avropa Parlamentinə cavab verdi
-
Nida Xəbər 10:29
Qriqoryan İrana hesabat verdi: Delimitasiya ilə bağlı
-
Nida Təhlil 09:26
Füzulidən Berlinə uçuş: Əliyevin təyyarəsi niyə Qarabağdan qalxdı?
-
Sosial08:42
Azərbaycanda general vəfat etdi