Sağlamlıq
Koronavirusun qarşısını alan qidaların gözlənilməz təsiri
Yumurta və zeytun yağı ağciyərlərimizin koronavirusla mübarizə aparmasına kömək edə bilər.
Publika.az Rusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Marqarita Koroleva danışıb. O bildirib ki, yumurta ağı infeksiyaya müqavimət göstərməyə kömək edən immunoqlobulinlər ifraz edir:
“Yumurta sarısının piyli komponentləri alveolların divarlarının tərkibinə daxildir, yerli immuniteti dəstəkləyir və bədəni oksigenlə təmin edir. Rasionda yağların çatışmazlığı hüceyrə hipoksiyasına səbəb olur. İmmunitet hüceyrələrinin divarları yağlardan hazırlanır. Bu səbəbdən yumurta və heyvan yağları pəhrizdən xaric edilə bilməz”.

Zeytun yağı (günəbaxan, kətan toxumu və ya Şimal dənizindən gələn balıq kimi) bədəndə lipidləri dəstəkləyən və güclü antiinflamatuar təsir göstərən Omeqa-3 yağları ehtiva edir.
Aytən Məftun
-
ABŞ02:12ABŞ TƏŞVİŞ İÇİNDƏ - Sərnişin təyyarəsi hədəfə alındı, hava limanı bağlandı
-
İdman00:30“Qara bazar”dan şikayətlənirdi, özü də saxlanıldı
-
Qoroskop00:00Günün ULDUZ FALI - Gözlənilməz bir dərinliklə qarşılaşacaqsınız
-
Nida Xəbər 4 Noyabr 23:24Sabiq nazir Koçaryanla bağlı faktları AÇIQLADI: "Xüsusi hazırlıq keçmiş agent olub" - VİDEOİ
-
MDB4 Noyabr 23:00Məşhur teleaparıcı 77 yaşında vəfat etdi - FOTO
-
Magazin14 Noyabr 22:24“Aygün xanımla aramızda soyuqluq var idi”
-
Sosial4 Noyabr 21:00Azərbaycanda bu rayon ləğv olunur?
-
ABŞ4 Noyabr 19:00Abortdan imtina edən 18 yaşlı sevgilisini AMANSIZCASINA QƏTLƏ YETİRDİ




































