Professordan çörək və infarktla bağlı ŞOK AÇIQLAMA
Bizi izləyin

Sağlamlıq

Professordan çörək və infarktla bağlı ŞOK AÇIQLAMA

Türkiyəli professor Canan Karatay yüksək xolesterinin infarkta səbəb olmadığını deyib.

Publika.az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, kardioloq qatıldığı bir televiziya proqramında İstanbul Aydın Universitetinin professoru Ramazan Kurtoğlunun suallarına cavab verib. Ürək və daxili xəstəliklər üzrə mütəxəssis hesab edir ki, yüksək xolesterin infarkt səbəbi ola bilməz:

"Yüksək xolesterin infarkta səbəb olmaz. Hamısı yalandır. İnfarkt keçirənlərin yarısının xolesterini normaldır. İnfarkt keçirən insanın xolesterin səviyyəsi normaldırsa, o zaman niyə infarkt keçirir? Dərman satmaq üçün paradiqmanı dəyişdirdilər. Xolesterinin infarkta səbəb olması həqiqətən də çox böyük bir yalandır. Amerika Ürək Assosiasiyası xolesterini ürək üçün sayılan risk amilindən çıxarıb.

Həkimlik bələdçilik və işarələrlə edilə bilməz, bələdçilər yol göstəricidir. Professor də, müavini da, ailə həkim də bələdçilərdən istifadə edirsə, o zaman niyə professor olursan?”

Картинки по запросу canan karatay

Professor Canan Karatay çörəyin tərkibinə kimyəvi və çox zərərli maddələr daxil olduğunu bildirib:

"Çörək yeməyin deyirəm. Çünki unlara bir çox kimyəvi maddə qatılır. Bu kimyəvi maddələr asılılıq yaradır və xəmirin tez gəlməsinə kömək edir. Bromir kanserogen maddədir. Çin və Meksika bu maddəni qadağan edib. Türkiyədə çörəyin nə qədər çox istifadə edildiyini özünüz düşünün. Orqanizmdə yod istifadəsinə mane olur. Hormon ifraz edən prostat, yumurtalıq və beyində yod çatışmazlığı olarsa, hüceyrələr işləmir. Bromir də buna mane olur".

Aytən Məftun

Template blocks/article_inline not found. FILE: /home/publikaaz/www/classes/tpl.class.php, CLASS: tpl, LINE: 69

Oxumağa davam et
Reklam
Reklam

Gündəm