Sağlamlıq
Məşhur professordan ŞOK XƏBƏRDARLIQ: Bütün xəstəlikləri bu qida yaradır
Məşhur kardioloq və daxili xəstəliklər üzrə professor Canan Karatay marqarin yağı kimi qarışıq yağların xərçəng riskini artırdırdığını bildirib. Televiziya verilişlərinin birində qonaq olan Karatay həkimlərin standart açıqlamasına qarşı çıxaraq bütün xəstəliklərin genetik olmadığını bildirib.
Publika.az xəbər verir ki, Karatay bir çox xəstəliklərin kökünün yanlış qidalanmadan qaynaqlandığını bildirib.
"Şəkərli, qazlı içkilər çox təhlükəlidir. Xüsusən də meyvəli şirələrin tərkibində brom adlı kimyəvi maddə var. Bu maddə zəhərdir. Orqanizmdəki bütün xəstəlikləri də o, törədir”.
Professor həmçinin vurğulayıb ki, qarpız və qovun mövsümü başlayanda, xəstələrində böyrək problemləri artır. Sidik turşusunun miqdarı çoxalır. Odur ki, qovun və qarpızı miqdarından artıq qəbul etməyin.
Əvəzində qırmızı ət, yumurta, lobya, həmçinin qurdlu almaya üstünlük verin. Qurdunu qəbul etmədən almanı yeyin. Çünki bu almalar çox faydalıdır.
Karatay həmçinin iki cür yağın xərçəngə səbəb olduğunu bildirib.
O deyib ki, 1950-ci ildən başlayaraq marqarin yağının Türkiyəyə ixrac olunması ilə ölkədə xərçəng və ürək xəstəlikləri geniş yayılmağa başlayıb. Çünki marqarinin tərkibində trans yağlar var.
Karatay onu da bildirib ki, hətta təbii yağı da çox isidəndə qarışıq yağ maddələri meydana çıxır. Odur ki, qızartmadan qaçmaq lazımdır.
-
Nida Xəbər 22:20
Təyyarənin qara qutuları bu ölkəyə göndəriləcək
-
Nida Xəbər 22:00
Suriya XİN-dən QARABAĞ AÇIQLAMASI: "Əhəmiyyətli hadisədir"
-
Magazin121:36
“Bütün qəlbimlə bu acını hiss etdim”
-
Sosial20:00
Milli Qəhrəmanın həyat yoldaşı xatirələrindən danışdı: "Can deyib, can eşidirdik" - VİDEO
-
Avropa19:45
Ukraynadan azərbaycanlı pilotla bağlı QƏRAR
-
Enerji19:15
Azərbaycanda elektrik enerjisindən istifadə qaydaları DƏYİŞDİRİLDİ
-
Rəsmi xronika18:48
Bu şəxslər 1500 manatadək cərimə olunacaqlar - TƏSDİQLƏNDİ
-
Rəsmi xronika17:47
Azərbaycanda hərbi xidmətə çağırış yaşının yuxarı həddi AZALDILDI